Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μεγάλη αύξηση των ραντεβού εμβολιασμών - Σήμερα στην Ελλάδα 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα

Σημαντική αύξηση των ραντεβού εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι επιστήμονες τονίζουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, αλλά και τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο φαίνεται ότι παρακίνησαν αρκετές χιλιάδες πολίτες, που ήταν έως τώρα διστακτικοί με το εμβόλιο, να εμβολιαστούν, ενώ αυξημένα είναι και τα ραντεβού για τρίτη δόση.

Συγκεκριμένα, χθες, 47.275 πολίτες είχαν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση. Ακόμα, 72.000 ήταν τα ραντεβού που κλείστηκαν για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Σήμερα στην Ελλάδα 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα κατά του κορωνοϊού 

Από εκεί και πέρα, σήμερα αναμένεται η παραλαβή από το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) 2.000 δόσεων μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προμήθεια της συγκεκριμένης θεραπείας.

Η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων θα γίνεται με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια, που εξετάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων, από τα νοσοκομεία όλης της επικράτειας. Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους τους ασθενείς με κορωνοϊό. Η χορήγησή τους γίνεται στο νοσοκομείο, ενδοφλέβια και χρειάζεται παρακολούθηση. Ο στόχος της συγκεκριμένης αγωγής είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι πρωτεΐνες που έχουν σχεδιαστεί στο εργαστήριο για να μιμούνται την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τον κορωνοϊό. Προσκολλώνται στην πρωτεΐνη-ακίδα του SARS-CoV-2, εμποδίζοντας τον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Ακόμα, προχωρούν και οι διαδικασίες για την προμήθεια του αντιικού χαπιού της εταιρίας Merck. Ωστόσο, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η ύπαρξη αποτελεσματικών φαρμάκων δεν καταργεί την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σέρρες: Ιερόσυλος μπήκε σε εκκλησία, έκλεψε το παγκάρι, εικόνες και σταυρούς, αλλά συνελήφθη

Στη σύλληψη ενός 58χρονου για κλοπή προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του τμήματος Βισαλτίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μια ώρα νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο 58χρ...

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας – Μετέφερε σε βαν στοιβαγμένα 15 άτομα

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που κατελήφθη να μεταφέρει στοιβαγμένους 15 παράτυπους μετανάστες σε όχημα τύπου van. Συγκεκριμένα, τ...

Φόρτωση άρθρων...