Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Μέσω gov.gr η βεβαίωση θετικού τεστ για απουσία από την εργασία

Ελλάδα

Μέσω του gov.gr οι εργαζόμενοι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό μπορούν να εκδίδουν βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου Covid για απουσία από την εργασία, εφόσον έχουν διενεργήσει rapid test. 

Οι νοσήσαντες εργαζόμενοι μπορούν να δηλώνουν στην συγκεκριμένη εφαρμογή το θετικό αποτέλεσμα του test, προκειμένου να θεωρείται δικαιολογημένη η απουσία τους.

Η βεβαίωση, την ανάπτυξη και λειτουργία της οποίας έχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, χορηγείται αποκλειστικά για απουσία από την εργασία και δεν επιβεβαιώνεται από την εφαρμογή Covid Free GR.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν την βεβαίωση θετικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό έλεγχο κορονοϊού χρησιμοποιώντας:

  • τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • τον ΑΜΚΑ τους

Σε περίπτωση που έχουν κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται για το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, ...

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Φόρτωση άρθρων...