Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες για όσους νόσησαν μετά τον εμβολιασμό

Ελλάδα

Νέες οδηγίες για όσους νόσησαν με κορωνοϊό πριν ή και μετά τον εμβολιασμό εξέδωσε το υπουργείο Υγείας μέσω της ιστοσελίδας του emvolio.gov.gr.
Στην περίπτωση που κάποιος έχει νοσήσει και δεν έχει εμβολιαστεί, ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει έξι μήνες μετά τη νόσηση. Θα λάβει μόνο μία δόση εμβολίου και μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αν κάποιος έχει κάνει μία δόση εμβολίου και στο μεταξύ νόσησε, τότε θα πρέπει να προγραμματίσει τη δεύτερη δόση σε διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση. Τότε θα μπορέσει να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε περίπτωση που ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί και κάποιος νοσήσει, δεν αλλάζει κάτι. Ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος.

Σε αυτή την περίπτωση δεν αναφέρεται στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας εάν πρέπει να γίνει τρίτη δόση και πότε. Μέχρι τώρα η τρίτη δόση αφορά στους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, όπως ήδη γνωρίζουμε.

Υπάρχει και μια τέταρτη περίπτωση για εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αν νοσήσουν, τότε ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει τρεις μήνες μετά τη νόσηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη διακινητή στην Αλεξανδρούπολη – Μετέφερε δέκα μετανάστες κρυμμένους σε φορτηγό

Για παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθη οδηγός φορτηγού κοντά στην Αλεξανδρούπολη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου. Κατά την είσοδο του αλλοδαπού οδηγού στη χώρα, ...

Φόρτωση άρθρων...