Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού. Η νέα παραλλαγή διαδίδεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών.

Τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού διαφέρουν από εκείνα που παρουσιάζει κάποιος που διαγνώστηκε με άλλα στελέχη, όπως τη μετάλλαξη Δέλτα. Στα συμπτώματα της νέας παραλλαγής δεν δεν συμπεριλαμβάνεται η ανοσμία, η αγευσία και ο πυρετός.

Πλέον τα συμπτώματα μοιάζουν με ένα απλό κρυολόγημα.

Τα συμπτώματα τις πρώτες 48 ώρες: ρινική καταρροή, φτέρνισμα, ξηρός λαιμός, πονοκέφαλος, κόπωση.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ εξήγησε ότι μπορεί κάποιος να νοσήσει με κορωνοϊό ακόμα και αν δεν εμφανίσει πυρετό.

Δημόπουλος: Η Όμικρον προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν περισσότερο με κρυολόγημα

Η μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον είναι πολύ ταχύτερη, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι η νόσηση είναι πιο ήπια στους πλήρως εμβολιασμένους, είπε ο γιατρός και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Αθανάσιος Δημόπουλος αυτό σημαίνει ότι προκαλεί ό,τι και το κοινό κρυολόγημα και όχι τόσο πνευμονία. Ακόμα, τα συμπτώματα που εκδηλώνονται από τη μόλυνση με την παραλλαγή Όμικρον είναι σχεδόν ίδια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος.

Ο γιατρός ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων. Οι νοσηλείες, όμως, δεν είναι ανάλογες με τον αριθμό των κρουσμάτων και έχουν μικρότερη διάρκεια, επομένως έχουμε να κάνουμε με έναν πιο ήπιο ιό.

Για το πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας ο Αθανάσιος Δημόπουλος είπε: «Εάν επικρατήσει παγκοσμίως η Omicron και ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη σε κράτη που τα ποσοστά είναι χαμηλά, σιγά σιγά η πανδημία θα σβήσει και θα περάσουμε σε μια ενδημική διαχειρίσιμη νόσο όπως είναι η γρίπη».

Ακόμα, ανέφερε ότι τα αντιικά φάρμακα της Pfizer και της Merck έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μ...

Φόρτωση άρθρων...