Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πότε ξεκινά η χορήγηση των χαπιών της Pfizer - Ποιοι θα τα πάρουν

Ελλάδα

Ήρθαν στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer για τον κορωνοϊό. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στη χθεσινή ενημέρωση αναφέρθηκε στα αντι-ιικά σκευάσματα της εταιρείας Pfizer κατά της λοίμωξης Covid-19, τα οποία παρελήφθησαν χθες και η χορήγησή τους αναμένεται το επόμενο δεκαήμερο. 

Έτσι, συμπληρώνεται η φαρμακευτική «φαρέτρα» για τη θεραπεία του κορωνοϊού, μετά και την μέχρι τώρα διάθεση της αντι-ιικής θεραπείας της Merck (MSD στην Ελλάδα) ήδη από το τέλος του Ιανουαρίου, «με καλά αποτελέσματα» όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Η αντι-ιική θεραπεία τόσο της MSD όσο και της Pfizer χορηγείται σε ενήλικες με λοίμωξη COVID-19 που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, εισαγωγή σε νοσοκομείο ή και θάνατο, λόγω νοσημάτων ή ηλικίας, εντός πέντε ημερών από τη θετική διάγνωση του κορωνοϊού – ωστόσο τονίζεται από τους ειδικούς ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν χορηγείται κατά τις τρεις πρώτες μέρες. Η χορήγηση γίνεται κατ'οίκον μετά τη διάγνωση του κορωνοϊού.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επεσήμανε την αξία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, μιας και οι αντι-ιικές θεραπείες χορηγούνται επικουρικά. Μέσω του εμβολιασμού, παρέχεται πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ «είναι πολύ καλύτερο για τα δημοσιονομικά της χώρας γιατί είναι πολύ μικρότερο το κόστος των εμβολίων για το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή για τον καθένα από εμάς σε σχέση με το κόστος των φαρμάκων», συμπλήρωσε η Μίνα Γκάγκα. Συνεπώς, ο εμβολιασμός εξακολουθεί  να είναι η καλύτερη μέθοδος προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Φόρτωση άρθρων...