Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Εντείνεται η ανησυχία - Προβλέψεις για πάνω από 10.000 κρούσματα ημερησίως

Ελλάδα

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών. Το τελευταίο διάστημα καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των ημερήσιων θανάτων.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού αναμένεται να ξεπεράσουν το φράγμα των 10.000 ημερησίως την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, χθες ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης της πανδημίας. 

Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει η εκτίμηση για την επιδημιολογική εικόνα και την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες θα παρακολουθείται κάθε ημέρα, ενώ θα γίνει επανεκτίμηση τους το επόμενο διάστημα.

Χθες ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, είπε σε συνέντευξη ότι «αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, τα κρούσματα θα εκτιναχθούν και θα φτάσουν σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπορεί να… χτυπήσουν και τα 10.000».

«Οι μετρήσεις στα λύματα της Αττικής έδειχναν μια σταδιακή αύξηση και αυτή τη στιγμή έχει διπλασιαστεί το ιικό φορτίο σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου» τόνισε και πρόσθεσε ότι «συμβαδίζει το ιικό φορτίο στα λύματα με τα κρούσματα».

Η Κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο lockdown και οριζόντιων μέτρων. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η νέα έξαρση του κορωνοϊού με στοχευμένα μέτρα.

Τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους από την Παρασκευή

Όσον αφορά στους εμβολιασμένους πολίτες, κεντρική στόχευση των νέων μέτρων αποτέλεσε η διατήρηση όλων των βαθμών ελευθερίας τους μέχρι σήμερα.

Σε εφαρμογή τίθεται την Παρασκευή η πλατφόρμα για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου, ειδικά για όσους έχουν περάσει έξι μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό τους.

Η έμφαση σε αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα προκύπτει από το γεγονός ότι «για όσους έχουν περάσει έξι μήνες από τον πρώτο εμβολιασμό, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος» παρατήρησε ο υπουργός Υγείας. Ο Θάνος Πλεύρης προέτρεψε όσους πολίτες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη, αναμνηστική δόση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ράγισαν καρδιές στο «τελευταίο αντίο» στην 40χρονη Ενκελέιντα - «Υπέμενε και έχασε τη ζωή της»

Το πρωί του Σαββάτου (18/5) γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας της δολοφονίας της 40χρονης στο Μενίδι από τον πρώην σύζυγό της. Συντετριμμένοι οι συγγενείς, τα αδέλφια και τα παι...

Καιρός: Ξεπέρασε τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη – Πού χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος

Υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας το Σάββατο 18/05 σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρο...

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για υποκίνηση βίας με αφορμή το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του αυριανού ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης, το οποίο θα κρίνει ουσιαστικό το πρωτάθλημα της Su...

Φόρτωση άρθρων...