Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή για την έκρηξη κρουσμάτων - Μέτρα του ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των σχολείων

Ελλάδα

Σε επιφυλακή είναι οι υγειονομικές αρχές στην χώρα λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και αναπνευστικών λοιμώξεων. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως η αύξηση των νοσηλειών μετά τις γιορτές θα φτάσει ακόμα και το 39% και καλούν ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες να θωρακιστούν με το εμβόλιο.

Την ίδια ώρα, η έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων εξαφανίζει καθημερινά από τα ράφια των φαρμακείων τα διαγνωστικά τεστ, ενώ ειδικοί επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων, εκτιμώντας πως θα υπάρξει έκρηξη του ιού στη χώρα.

Αυξημένα τα περιστατικά στα νοσοκομεία

Παράλληλα, λόγω του κορωνοϊού, έχουν αυξηθεί δραματικά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί 172 νέες εισαγωγές, 72 εκ των οποίων στην Αθήνα. Συνολικά οι νοσηλείες έχουν ελαφρώς υποχωρήσει στις 1.415, ενώ στην Εντατική βρίσκονται 84 ασθενείς. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των τελευταίων στοιχείων του ΕΟΔΥ, σε ένα μόλις 24ωρο καταγράφηκαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων Covid-19, εκ των οποίων οι 64 ήταν στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 50 κλίνες στο σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ οι ειδικοί καλούν σε χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και προτρέπουν να εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες.

Μέτρα προστασίας ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων

Για να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει μια σειρά από οδηγίες προς τους μαθητές σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης, σημείωσε ότι στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες και υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Η κ. Αγαπηδάκη προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Φόρτωση άρθρων...