Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Σε καθεστώς καραντίνας από αύριο οι εξηντάρηδες - «Ανεμβολίαστοι» όσοι δεν κάνουν την τρίτη δόση

Ελλάδα

Lockdown που θυμίζουν... τα παλιά αναμένεται να τεθούν από τη Δευτέρα σε όσους εμβολιασμένους άνω των 60 δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν για όσους έχουν αφήσει να παρέλθει ένα επτάμηνο από τον δεύτερο εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, στον ΣΚΑΪ, οι πολίτες που είναι άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους, έξι μήνες συν ένας ακόμη περιθώριο που είχαν για να εμβολιαστούν, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι από τις 13 Δεκεμβρίου.

«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε εκ νέου ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως. Πρόσθεσε επίσης ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Το μίνι-lockdown

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως οι ανεμβολίαστοι οποιασδήποτε ηλικίας, βρίσκονται σε καθεστώς μίνι-lockdown, καθώς δεν τους επιτρέπεται η είσοδος σε μια σειρά κλειστών χώρων, ενώ αποκλείονται από κάποιες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, στους ανεμβολίαστους δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, σινεμά, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα, όπως και σε θεματικά πάρκα, ενώ χρειάζονται rapid test για την είσοδό τους στα καταστήματα λιανικής, τους ανοιχτούς χώρους εστίασης, τους χώρους λατρείας, τα κομμωτήρια και τα υπεραστικά μέσα μεταφοράς.

Από την άλλη, ελεύθερη είναι η είσοδος για τους ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα για αγορά τροφίμων και ποτών και φαρμακεία.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...