Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Σε τρεις περιοχές σχεδόν το 50% των κρουσμάτων

Παραμένει η ιδιαίτερα αυξημένη διάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να καταγράφουν τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Ελλάδα

Στο «κόκκινο» βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη η χώρα σε ό,τι αφορά τον αριθμό μολύνσεων Covid-19, ενώ σήμερα Παρασκευή κατεγράφη νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.909 κρούσματα.

Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 48 θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται πλέον σε 450.

Σύμφωνα μάλιστα με τον σημερινό «χάρτη» των κρουσμάτων, περισσότερα από 3.000 κρούσματα – δήλαδή περίπου το 50% του συνόλου των καταγεγραμμένων μολύνσεων – συγκεντρώνονται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Συγκεκριμένα, το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων που απαρτίζουν την Αττική καταγράφει την τελευταία ημέρα 1.519 νέα κρούσματα.

Το κέντρο της Αθήνας προσεγγίζει σήμερα τα 500 περιστατικά, με 486 μολύνσεις, ενώ 206 εντοπίζονται στον Πειραιά και 188 στα δυτικά προάστια.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί η αυξημένη διάδοση στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν 1.124 νέα κρούσματα, σε μια μέρα που σημειώθηκε δεύτερο διαδοχικό υψηλό αριθμού μολύνσεων σε όλη τη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Τέλος, στη Λάρισα τα νέα κρούσματα ανέρχονται σήμερα σε 470, με την περιφερειακή ενότητα να καταγράφει εβδομαδιαίο μέσο όρο άνω των 360 περιστατικών ανά ημέρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηλεία: Πέθανε 66χρονος που εισέπνευσε φυτοφάρμακο κατά διάρκεια ραντίσματος στη Γαστούνη

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στη Γαστούνη στην Ηλεία μετά την είδηση πως ο 66χρονος άνδρας, ο οποίος χθες εισέπνευσε φυτοφάρμακο ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει την κ...

Σοκ στην Ημαθία: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά τον απροσδόκητο χαμό μιας 23χρονης κοπέλας. Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής με έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε...

Φόρτωση άρθρων...