Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Σήμερα η απόφαση για νέα μέτρα - Τι εξετάζεται

Ελλάδα

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει η παραλλαγή Όμικρον. Εντός της ημέρας αναμένονται να παρθούν οι αποφάσεις για νέα μέτρα για την “αναχαίτιση” της διασποράς. 

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει το πρωί, προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της στην Κυβέρνηση, η οποία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα είναι πολύ πιθανό να γίνουν σήμερα. Το μέτρο που βρίσκεται που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων είναι το αυξημένο testing την εορταστική περίοδο.

Συγκεκριμένα εξετάζεται να χρειάζεται υποχρεωτικά rapid test και για τους εμβολιασμένους προκειμένου να εισέλθουν σε εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης την Παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Εκεί όπου ο συγχρωτισμός θα είναι μεγαλύτερος καθώς πολύς κόσμος βγαίνει για διασκέδαση. Παράλληλα, θα έρθουν και αρκετοί συμπατριώτες μας από το εξωτερικό για τις γιορτές.

Για την ώρα φαίνεται πως δεν προκρίνεται κάτι τέτοιο για τις ημέρες των Χριστουγέννων καθώς είναι δύσκολο να στηθεί εγκαίρως ο μηχανισμός, αν και δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό εντελώς.

Υπάρχουν σκέψεις το rapid test να είνα  72 ωρών, προκειμένου να μην πιεστούν τα φαρμακεία. Τα rapid test θα τα πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους, όπως είπε τη Δευτέρα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Έγινε μια προσπάθεια για χαρτογράφηση των κρουσμάτων αυτήν τη βδομάδα με τα δωρεάν self test αλλά δεν πέτυχε, καθώς από τα 9 εκατομμύρια διαθέσιμα self test οι πολίτες πήραν μόλις τα 3 εκατομμύρια. 

Εικάζεται ότι οι εμβολιασμένοι ήταν οι περισσότεροι που δεν πήραν το self test καθώς έχουν βγει από αυτήν τη διαδικασία. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο με τη ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον τo testing να γίνει συνήθεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων, οι ειδικοί αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου και για τα μέτρα για την παραλλαγή Όμικρον. Τηλεργασία και αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από τον εξωτερικό χώρο των εστιατορίων και των υπόλοιπων καταστημάτων εστίασης είναι δύο μέτρα που θα τεθούν επί τάπητος. 

Αυστηροί έλεγχοι 

Από εκεί και πέρα, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί κατά τη διάρκεια των εορτών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την τήρηση των μέτρων θα βρίσκονται καθημερινά επί ποδός 10.000 αστυνομικοί, με την κυβέρνηση να τονίζει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χαλάρωση λόγω του εορταστικού κλίματος που υπάρχει στην αγορά.

Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου αποκλείουν νέο lockdown στην παρούσα φάση, τονίζοντας πως οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι σημειακές.
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού rapid test και σε εμβολιασμένους για την περίοδο των εορτών προκειμένου να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τεσσάρων συλληφθέντων που διακινούσαν ναρκωτικά σε ανηλίκους (Photos)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε...

Φόρτωση άρθρων...