Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή για τρίτη δόση εμβολιασμού στους τέσσερις μήνες

Ελλάδα

Σήμερα θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να μελετήσει το ενδεχόμενο να γίνεται η τρίτη δόση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τέσσερις μήνες μετά από τη δεύτερη δόση. 

Τη σχετική πρόταση έκανε στους επιστήμονες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και σήμερα αναμένεται η απόφαση της επιτροπής των ειδικών.

Όπως όλα δείχνουν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανάψει το “πράσινο φως” για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου με απόσταση τεσσάρων μηνών από την προηγούμενη αντί για έξι που είναι τώρα. 

Την ίδια ώρα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για επεκταθεί σε σε άλλες ηλικίες και ομάδες πληθυσμού η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, περιέγραψε την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού ως πιθανή. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως «πάντα σε αυτή τη δύσκολη διαχείριση τη δύσκολης ασθένειας θα υπάρχει μια τέτοια συζήτηση». 

Στην ίδια κατεύθυνση, η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού παραμένει στο τραπέζι επιβεβαίωσε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, απόφαση η οποία θα εξαρτηθεί τόσο από την εξέλιξη της πανδημίας, όσο και από την πορεία της παραλλαγής Omicron. Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται», στον απόηχο της δήλωσης της Προέδρου της Κομισιόν για την εκκίνηση της συζήτησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σε κάθε περίπτωση, η λήψη της όποιας απόφασης για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν αναμένεται άμεσα, καθώς στην κυβέρνηση αναμένουν με ενδιαφέρον την εμβολιαστική ροή και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με δεδομένο ότι διαθέσιμες είναι πλέον 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή. 

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε χθες ότι «30 ώρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είχαμε 25.000 νέα ραντεβού, είχαμε δηλαδή υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση», καταγράφοντας σημαντική αύξηση στην εμβολιαστική επίδοση, η οποία όμως χρειάζεται κάποιο χρόνο, για να κορυφωθεί.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάσχα: Κλειστά για τρεις ημέρες τα σούπερ μάρκετ - Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ φέρνει η μεταφορά της Πρωτομαγιάς. Λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή στις 7 Μαΐου, τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάσ...

Φόρτωση άρθρων...