Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Σκέψεις για χαλάρωση των μέτρων - Τι εξετάζει η Κυβέρνηση, τι εισηγούνται οι ειδικοί

Το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν κάποια από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της παράλλαξης Όμικρον και του πέμπτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού εξετάζει η Κυβέρνηση. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, είπε ότι μπορεί να επιστρέψει η μουσική στα καταστήματα, αλλά να είναι υποχρεωτικό, οι θαμώνες, να είναι καθήμενοι. Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, η Μίνα Γκάγκα είπε ότι θα μπορούσε να αυξηθεί το ποσοστό των φιλάθλων που μπαίνει στα γήπεδα, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Μετά τη χθεσινή αναβολή λόγω της κακοκαιρίας, το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με κεντρικό ζήτημα την παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού που λήγουν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. 

Ο υψηλός αριθμός των ημερήσιων θανάτων, η επίπλαστη σταθεροποίηση των ημερήσιων κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω της κακοκαιρίας και η κάμψη του εμβολιαστικού ρυθμού θα επηρεάσουν την απόφαση των ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί θα εισηγηθούν μικρή παράταση των μέτρων.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων (απαγόρευση μουσικής στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι και περιορισμός ωραρίου έως τις 00:00, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΕ, σούπερ-μάρκετ κ.α.) κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 30/1, κυρίως λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων που σημειώνονταν καθημερινά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...