Σαββάτο
27 Δεκεμβρίου 2025

Κορωνοϊός: Στα 117 τα συνολικά κρούσματα στη χώρα - Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι και κέντρα διασκέδασης

Ελλάδα
Στα 117 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας. Έτσι, τα νέα κρούσματα σε σχέση με την Τετάρτη ανέρχονται σε 18.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως δέκα εκ των κρουσμάτων είναι «ορφανά», δεν προέρχονται δηλαδή από χώρες όπου παρατηρείται διασπορά του ιού.

Επίσης ανακοίνωσε το κλείσιμο των δικαστηρίων, των θεάτρων, των κινηματογράφων και των κέντρων διασκέδασης.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως η μητέρα -πρώτη ασθενής του κορωνοϊού στη χώρα μας- καθώς και το παιδί της που νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης πήραν εξιτήριο.

Επίσης ανακοινώθηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων αλλά και σε γυμναστήρια ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

«Έχω πληροφορίες από τα νοσοκομεία στην Αθήνα ότι τα νέα τεστ που κάνουν σε ασθενείς βγαίνουν αρνητικά και αναμένονται να θεραπευτούν και άλλοι σύντομα», είπε ο κ. Τσιόδρας και επεσήμανε πως δεν υπάρχει τεράστια διασπορά στην κοινότητα.

Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στη χώρα. «Τον Απρίλιο αναμένεται να κλιμακωθεί η επιδημία» προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, με τις υγειονομικές αρχές να προετοιμάζονται ήδη για τη «φάση 2» και τον υπουργό Υγείας να απευθύνει έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτές για διετή πρόσληψη στο ΕΣΥ.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, απηύθυνε έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραιατρικό προσωπικό «να κάνουν αιτήσεις για να προσληφθούν με 2ετεις συμβάσεις και μετά να προσληφθούν στο ΕΣΥ».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δέσμευση λογαριασμών ενός ακόμα αγροτοσυνδικαλιστή για παράνομες επιδοτήσεις

Μετά τον Κώστα Ανεστίδη, ακόμη ένας αγροτοσυνδικαλιστής από τη βόρεια Ελλάδα είδε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς που συνδέονται με τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να δεσμεύονται...

Φόρτωση άρθρων...