Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Ελλάδα - Ασφυκτική η πίεση στο ΕΣΥ

Σαρώνει τη χώρα ο κορωνοϊός - Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται πλέον το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ελλάδα

Σήμα κινδύνου για τα «μαύρα» ρεκόρ που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο μέτωπο του κορωνοϊού και τον τραγικό αντίκτυπο που θα έχουν στο σύστημα υγείας και στην νοσηλεία των ασθενών, έστειλαν οι επιστήμονες, τονίζοντας για πολλοστή φορά την σημασία του εμβολιασμού.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των διαγνώσεων κατά 35%, αύξηση των διασωληνώσεων κατά 15%, αύξηση των θανάτων κατά 19%, και διπλασιασμό του δείκτη θετικότητας, ενώ όπως ανακοινώθηκε περισσότεροι από 350 πολίτες κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία καθημερινά.

Σε «βαθύ κόκκινο» 17 περιφερειακές ενότητες

Από τις 50 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα οι 27 βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή σχεδόν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση τη Φλώρινα που βρίσκεται στο «πορτοκαλί» και από αυτές, οι 17 είναι οι πιο επιβαρυμένες και βρίσκονται ουσιαστικά σε «βαθύ κόκκινο»:

Αυτές είναι: Το Άγιο Όρος, η Λάρισα, η Μαγνησία, το Κιλκίς, η Ημαθία, ο Έβρος, η Πιερία, η Πέλλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Αρκαδία, η Θεσσαλονίκη, η Μεσσηνία, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα, η Αχαΐα, η Καβάλα.

Υπενθυμίζεται πως στις κόκκινες περιοχές δεν έχουν τεθεί περιορισμοί και η τήρηση των μέτρων προσοχής και προστασίας για την πανδημία βρίσκεται στην ευχέρεια των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, το πότε μια περιοχή θεωρείται ως «κόκκινη» αποτελεί συνισταμένη του δείκτη θετικότητας, του ποσοστού εμβολιασμού, του επταήμερου μέσου όρου κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους αλλά και την πληρότητα των κλινών.

Στο μεταξύ τα ενεργά κρούσματα κορωνοιού έχουν εκτιναχθεί σε όλη τη χώρα, τόσο σε επίπεδο νόσησης όσο και σε επίπεδο νοσηλείας σε απλές κλίνες αλλά και σε ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τη Δευτέρα το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στη Θεσσαλονίκη

«Το πρώτο βήμα για «καθαρές» και «έξυπνες» μεταφορές στην πόλη της Θεσσαλονίκης γίνεται τη Δευτέρα 20 Μαΐου. Δεκαεπτά ηλεκτρικά λεωφορεία βγαίνουν στους δρόμους, εκτελώντας δρομολό...

Τρόμος για τρεις ηλικιωμένους στη Δόριζα Αρκαδίας - Σκοπιανός και Αλβανός τους έδεσαν, τους ξυλοκόπησαν και τους λήστεψαν

Θύματα αδίστακτων ληστών έπεσαν τρεις ηλικιωμένοι στην Αρκαδία. Ένας Σκοπιανός, ο οποίος ήταν αδειούχος των φυλακών Χανίων που δεν επέστρεψε στη φυλακή, και ο Αλβανός συνεργός τ...

Φόρτωση άρθρων...