Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Θλιβερό ρεκόρ τον Ιανουάριο – Ο χειρότερος μήνας από την αρχή της πανδημίας (Video)

Ελλάδα

Μαύρος μήνας ήταν ο Ιανουάριος για την χώρα μας όσον αφορά στον κορωνοϊό καθώς μέσα σε 31 ημέρες καταγράφηκαν 2.645 θάνατοι με τον χειρότερο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας.

Συνολικά 2.645 ψυχές χάθηκαν σε 31 ημέρες. Ο Ιανουάριος έκλεισε ως ο χειρότερος μήνας, με νέο μαύρο απολογισμό θανάτων από κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας.

«Σχεδόν 7.500 θανάτους στο τέταρτο κύμα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Φιγουράρουμε στην πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο που δεν μπορούμε να ελέγχουμε την πανδημία» ανέφερε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης εξήγησε ότι στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000, στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000, ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμό.

«Αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα θα έχουμε χαμηλότερα νούμερα στους θανάτους εάν δεν συμβεί αυτό θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων», συμπλήρωσε ο Νίκος Τζανάκης.

Χάνουν τη μάχη οι ανεμβολίαστοι

Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι η πλειονότητα των θανάτων αφορά άτομα από ευάλωτες ομάδες που δεν εμβολιάστηκαν.

«Ρεαλιστικά θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 σε ποσοστό πάνω από 95% ως τα τέλη Αυγούστου. Όσοι συνέτειναν στο να μην επιτευχθεί ο στόχος να είναι και προβληματισμένοι και να έχουν τύψεις συνειδήσεως» σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό στη χώρα μας -στις 12 Μαρτίου του 2020- του 66χρονου Μανώλη Αγιομυριαννάκη από την Αμαλιάδα, 23.608 συνανθρωποί μας, όσος και ο πληθυσμός του Κιλκίς χάθηκαν από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή νέα μελέτη «βόμβα» για την Όμικρον 2 έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα… Σύμφωνα με αυτή, η υποπαραλλαγή Όμικρον 2, είναι κατά περίπου 33% πιο μεταδοτική μπορεί πιο εύκολα να μολύνει τους εμβολιασμένους, αλλά δεν φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρή νόσο από ό,τι η κυρίαρχη Όμικρον, ούτε να αυξάνει τον κίνδυνο νοσηλείας.

Δείτε το βίντεο του MEGA:
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη – Οι οκτώ περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Καλοκαιρινό ήταν σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, όπου η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς Κελσίου. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στην Κρήτη έρχονται ω...

Πιερρακάκης για Πειραματικά Σχολεία: Το μεγάλο ενδιαφέρον αποτελεί κίνητρο για να ενισχύουμε διαρκώς τη λειτουργία τους

Τη δημόσια κλήρωση για την εισαγωγή των υποψήφιων μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία παρακολούθησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Σε ανάρτησή του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας...

Φόρτωση άρθρων...