Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: «Βράζουν» οι δημοφιλείς προορισμοί – Στα ύψη η θετικότητα

Ελλάδα

Τα νησιά είναι πρωταγωνιστές του έκτου πανδημικού κύματος, καθώς καθημερινά εκατοντάδες κρούσματα εντοπίζονται στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Μέσα σε μια εβδομάδα 3248 μολύνσεις σημειώθηκαν στα νησιά του Ιονίου και 2124 στις Κυκλάδες.

«Στο κόκκινο» οι τουριστικές περιοχές

Η θετικότητα παραμένει στα ύψη αυτό το καλοκαίρι σε όλους τους προορισμούς. Χιλιάδες self tests πωλούνται καθημερινά στα νησιά, ενώ εκατοντάδες τουρίστες σπεύδουν με συμπτώματα σε Κέντρα Υγείας και φαρμακεία. Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου την τελευταία εβδομάδα, 2300 άτομα εντοπίστηκαν θετικά και άλλα 804 στον Αργοσαρωνικό.

Αυξημένες και οι νοσηλείες στους τουριστικούς προορισμούς. Η μάσκα θα πρέπει να αποτελεί το βασικό αξεσουάρ στις διακοπές μας, τονίζουν οι ειδικοί, συμβουλεύοντας όσους επισκεφθεί ο ιος στις διακοπές τους ,να μην έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα.

Οι ειδικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι για το τί θα ακολουθήσει τον Αύγουστο , οπότε και αναμένεται το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων. Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανόν να κρίνει το αν η χώρα θα μπει σε νέο κύκλο αυξημένων μολύνσεων στις αρχές του φθινοπώρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...