Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» την Ευρώπη - Χριστούγεννα με δωρεάν self test για το ρεβεγιόν

Ελλάδα

Η μετάλλαξη Όμικρον επεκτείνεται στην Ευρώπη και ο συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας.

Είναι σαφές ότι οι επόμενες εβδομάδες και τα Χριστούγεννα θα γίνουν με αυξημένο testing. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών. Αν τα self test θα είναι δύο ή τρία θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Η ιδέα, όμως, είναι τα ρεβεγιόν να γίνουν με ισχυρή σύσταση για τεστ. Συνεπώς, ο καθένας, εμβολιασμένος ή μη, θα μπορεί με τον ΑΜΚΑ του να παίρνει δωρεάν τεστ, όπως θα κάνει και η Πορτογαλία. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η ελληνική πλευρά δρομολογεί μια μεγάλη παραγγελία.

Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση βάζουν φρένο στα σενάρια νέων μέτρων για τις επόμενες μέρες, με όπλο το γεγονός ότι φαίνεται πως έχει επέλθει μια σταθεροποίηση στους δείκτες της πανδημίας και την αύξηση των εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Εθνικών Οδών

Ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων, ενώ ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε σταθμούς διοδίων. Η Αθήνα εξακολουθεί να είναι άδ...

Επτά συλλήψεις το βράδυ της Ανάστασης για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν το βράδυ της Ανάστασης στη σύλληψη επτά ατόμων καθώς κατά την διάρκεια ελέγχων βρέθηκαν στην κατοχή τους πλήθος εκρηκτικών κ...

Φόρτωση άρθρων...