Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κως: Μέλη κυκλώματος οι Τούρκοι δουλέμποροι που επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού

Ελλάδα
Tags: Κως

Μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Κω είναι οι τέσσερις Τούρκοι δουλέμποροι, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 3 Ιανουαρίου.

Οι δουλέμποροι, που επιχείρησαν να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού, είχαν αποβιβάσει τουλάχιστον 40 μετανάστες σε ακτές της Κω. 

Τα δύο ταχύπλοα στα οποία επέβαιναν ακινητοποιήθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού, έπειτα από καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι Έλληνες λιμενικοί «απάντησαν» με προειδοποιητικές βολές. 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Λιμενικό Σώμα, οι τέσσερις διακινητές αποτελούν μέλη οργανωμένου κυκλώματος, το οποίο διαθέτει ταχύπλοα σκάφη μεγάλης ιπποδύναμης με σκοπό την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά των μεταναστών στις ακτές της Κω. 

Το συγκεκριμένο κύκλωμα συνεργάζεται με διακινητές που διαμένουν στην Τουρκία, στους οποίους οι μετανάστες κατέβαλλαν το ποσό των 3.500 ευρώ ανά άτομο για την μεταφορά τους.

Επιπλέον, συνελήφθη κι άλλος ένας αλλοδαπός, μέλος του κυκλώματος. Ο ρόλος του φέρεται να ήταν η παραλαβή και η μεταφορά των αλλοδαπών σε safe houses, μετά την αποβίβασή τους στην Κω.

Οι πέντε συλληφθέντες προσήχθησαν στις 8 Ιανουαρίου ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω. 

Στους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για: «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη είσοδο και έξοδο αλλοδαπών από την χώρα» κατά παράβαση των άρθρων 187 Π.Κ και αρθ. 30 του Ν.4251/2014 «Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», «έκθεση» άρθρο 306 Π.Κ., «κατ’ επάγγελμα τέλεση του εγκλήματος» άρθρο 13 παρ. στ Π.Κ. καθώς και του αρθ. 83 του Ν.3386/2005 «Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα». Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Μπακογιάννης για Διπλή Ανάπλαση: Ο Δήμαρχος παραλαμβάνει ένα έργο υπερώριμο, στρωμένο με εξαφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ

Καθαρές και άμεσες απαντήσεις στα θέματα που εγείρει ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σχετικά με το έργο της Διπλής Ανάπλασης, έδωσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβου...

Πέθανε ο «Ιταλός» του ΠΑΣΟΚ

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης, σε ηλικία 73 ετών. Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Ήταν γνω...

Φόρτωση άρθρων...