Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κως: Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών το κινητό της 27χρονης Αναστάζια – Τα τελευταία λόγια στον σύντροφό της

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκι. Οι Αρχές ερευνούν το κινητό τηλέφωνο της νεαρής γυναίκας, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της στη Κω.

Το κινητό τηλέφωνο της Αναστάζια «μιλάει», όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί που το έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον Πολωνό σύντροφό της μιάμιση ώρα πριν εξαφανιστεί το βράδυ της Δευτέρας και να του είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν νιώθει καλά και πως κινδυνεύει. Επίσης, φέρεται να του ζήτησε να πάει στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, προκειμένου να την παραλάβει.

Και το κινητό του συντρόφου της έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να ερευνηθεί. «Δεν τον ξέρουμε τον άνδρα από το Μπαγκλαντές, που έχουν συλλάβει. Ούτε φίλος ούτε από την δουλειά της ήταν. Είμαι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μαζί με την μητέρα της Αναστάζια κάναμε τα πάντα για να την βρούμε και είχαμε μια ελπίδα ότι ζει» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια προσπαθούν να απαντήσουν σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως είναι ποιοι και πόσο εμπλέκονται στον θάνατό της και ποιο είναι το κίνητρο του εγκλήματος. Το σεντόνι με το οποίο ήταν τυλιγμένη, τα νύχια της όπου μπορεί να υπάρχουν δείγματα DNA, τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου αλλά και τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, όπου βρίσκεται το σπίτι του βασικού υπόπτου και στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η νεαρή γυναίκα, αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στο θρίλερ του θανάτου της.

Το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, η Αναστάζια είχε ρεπό από το ξενοδοχείο όπου διέμενε και εργαζόταν. Από τις 9.30 το βράδυ εκτιμάται ότι είχε φύγει και είχε μεταβεί στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές. Περίπου στις 10 με 10.30 το βράδυ, έστειλε το μήνυμα στον σύντροφό της.

Ο 28χρονος Πολωνός, εκείνη την ώρα βρισκόταν στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha, ο σύντροφος της Αναστάζια σχόλασε περίπου στις 11.30 το βράδυ και στις 12 παρά έφυγε από το ξενοδοχείο, γεγονός που έχει καταγραφεί σε κάμερα.

Ο νεαρός άνδρας φαίνεται ότι ξεκίνησε τότε να αναζητήσει την σύντροφό του, χωρίς, όμως αποτέλεσμα. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που τον δείχνει να αποχωρεί την συγκεκριμένη ώρα από τον τόπο εργασίας του, φαίνεται να τον βγάζει από το «κάδρο».

Εξάλλου, οι αρχές του έδωσαν το «πράσινο φως» ώστε να αποχωρήσει από την Κω και να επιστρέψει στην Πολωνία, μαζί με την μητέρα της Αναστάζια.

Το προφίλ της 27χρονης Αναστάζια – Τι λέει ο αδελφός της 

Η Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκι, όπως ήταν το πλήρες όνομα της, καταγόταν από το Βρότσλαβ της Πολωνίας. Αν και είχε αποφοιτήσει από μία σχολή κομμωτικής, το όνειρό της από μικρό παιδί ήταν να γίνει μοντέλο.

«Τα όνειρα της αδελφής μου, ήταν να ταξιδεύει, να γίνει μοντέλο. Ήθελε να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να τη χαρεί, επειδή ήταν νέα», δήλωσε ο αδελφός της 27χρονης στο MEGA.

Εδώ και έναν μήνα είχε μετακομίσει στην Κω, εκεί όπου εργαζόταν σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Μαρμάρι. Όλοι μιλούσαν για ένα κορίτσι καλοσυνάτο και καλοπροαίρετο αλλά και ιδιαίτερα ευκολόπιστο όπως λένε οι στενοί συγγενείς της.

«Ήταν πάρα πολύ φιλική, ίσως υπερβολικά φιλική, γιατί ταξίδευε σε πολλά μέρη. Γνώριζε συνεχώς άτομα πολλών εθνικοτήτων και δεν ένιωθε απειλή».

Τα ταξίδια της

Αν και έκανε περιστασιακές δουλειές με παρουσιάσεις εκδηλώσεων ή προϊόντων, η 27χρονη Αναστάζια, πάρα το νεαρό της ηλικίας της, είχε γυρίσει όλον τον κόσμο.
Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μια πενταετία είχε ταξιδέψει σε Κω, Μιλάνο, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη αλλά και Βενεζουέλα, Μονακό και Τενερίφη.

– Ιούνιος 2023, Κως (Ελλάδα),

– Απρίλιος 2023, Μιλάνο (Ιταλία),

– Φεβρουάριος 2023, Άμστερνταμ (Ολλανδία),

– Οκτώβριος 2022, Βαρκελώνη (Ισπανία),

– Αύγουστος 2021, Βενεζουέλα,

– Μάρτιος 2020, Παρίσι (Γαλλία),

– Αύγουστος 2019, Μονακό,

– Ιούλιος 2019, Σαν Ρέμο (Ιταλία),

– Σεπτέμβριος 2018, Τενερίφη (Κανάρια Νησιά),

– Αύγουστος 2018, Λάγκος (Πορτογαλία).

Διακοπές ζηλευτές σε πεντάστερα ξενοδοχεία με μεγάλες πισίνες και εντυπωσιακά δωμάτια με πολλές παροχές.

«Ήταν 10 χρόνια σε σχέση με τον Μιχάλη και 8 χρόνια ταξίδευαν μαζί. Το πρώτο ταξίδι ήταν στην Ολλανδία. Περίπου τέσσερα χρόνια εργαζόντουσαν με διακοπές στην Ολλανδία. Το ίδιο και στη Γαλλία, Πορτογαλία, πήγαιναν για δουλειές εκεί και στο τέλος στην Ελλάδα. Στην κόρη μου άρεσε να εργάζεται και να το συνδέει με τη διασκέδαση», είπε ο πατέρας της μιλώντας στο MEGA.

Ο νεανικός έρωτας

Στα περισσότερα ταξίδια συνταξιδιώτης ήταν ο 28χρονος σύντροφός της. Μαζί ταξίδεψαν τον περασμένο Απρίλιο στο Μιλάνο, μαζί και στο Άμστερνταμ, μαζί και στο Λάγκος της Πορτογαλία πίσω στον Αύγουστο του 2018.

«Τον ξέρω πολύ καλά, είναι τίμιος, σωστός γιατί στα διαλείμματα που ερχόντουσαν από τις δουλειές, έμενε στο σπίτι το πατρικό μαζί», είπε ο πατέρας της.

Μοιράζονταν την ίδια αγάπη για τα ταξίδια και για τα επώνυμα ρούχα, ενώ, όπως λένε οι συγγενείς της Αναστάζια, ήταν μαζί από το σχολείο.

«Ήταν ακόμα στο σχολείο γνωρίστηκαν. Όταν ταξιδεύανε συνδύαζαν τη δουλειά με τη διασκέδαση. Δεν τους άρεσε η μονοτονία στη ζωή», είπε ο αδελφός της.

Αν και αγαπούσε τις φωτογραφίες, τα ταξίδια και τη ζωή, η αδικοχαμένη Αναστάζια είχε πάντα ένα μελαγχολικό βλέμμα. Γελούσε σπάνια, με τους ανθρώπους γύρω της να μιλούν για ένα παιδί κατά βάθος κλειστό που προτιμούσε να μιλά μόνο για τα ευχάριστα και όμορφα πράγματα της ζωής.

Ίσως η παιδική αφέλεια που είχε ήταν εκείνη που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν λένε οι συγγενείς της στο MEGA.

Τι λέει ο πατέρας της 27χρονης

Ο πατέρας της αδικοχαμένης 27χρονης αναφέρθηκε και στα όσα ακούγονται για χρήση ναρκωτικών. «Ήταν 4 χρόνια στην Ολλανδία και εκεί είναι νόμιμη η μαριχουάνα, δεν ήταν εξαρτημένη, αλλά κάπνιζε. Από εκεί έφυγε γιατί έλεγε ότι εκεί όλοι είναι ναρκομανείς. Δεν έπινε πολύ, δύο μπύρες, λίγο κρασί, ίσως όχι μπύρες μόνο κρασί».

Επίσης, μίλησε για το κάψιμο στο χέρι της το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, ίσως είχε επιβαρύνει το τελευταίο διάστημα την ψυχολογία της. «Κάηκε από την λαμαρίνα του φούρνου. Γι’ αυτόν τον λόγο, αυτήν την ημέρα δεν πήγε στη δουλειά με τον σύντροφό της. Ήταν να βρεθούν σε ένα μπαρ με τον σύντροφό της μετά τις 22:00 η ώρα το βράδυ. Το κάψιμο ήταν στο χέρι ψηλά. Εγώ νομίζω ότι επειδή έκαψε το χέρι της ήταν στεναχωρημένη γι’ αυτό τον λόγο και ίσως ήθελε να ανάψει τσιγάρο. Ίσως της υποσχέθηκαν ότι θα την προμηθεύσουν με αυτό και μερικές ώρες ήταν μαζί τους» δήλωσε ο πατέρας της Αναστάζια η οποία είχε πάρει την απόφαση να πάει το φετινό καλοκαίρι στην Κω και να πιάσει δουλειά στην κουζίνα ξενοδοχείου του νησιού. Σκοπός της ήταν να κάτσει όλο το καλοκαίρι στην Ελλάδα και το φθινόπωρο να επιστρέψει στη χώρα της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...