Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κως: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές μετά από καταδίωξη

Καταδίωξη σκάφους από το Λιμενικό έγινε το βράδυ της Κυριακής ανοιχτά της Κω. Χθες το βράδυ περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που ήταν σε περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ειρήνης στην Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει αλλοδαπούς σε παρακείμενη παραλία.

Ο χειριστής του σκάφους, στην θέα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία δεν συμμορφώθηκε και στη συνέχεια το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη σε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.

Οι δύο χειριστές του ταχύπλοου περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω. Ακόμα, γίνονται έρευνες στη ξηρά προς εντοπισμό των ατόμων που αποβιβάστηκαν.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 169 του Π.Κ. (Απείθεια), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 47 του Π.Κ. (Συνεργός), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο – 19 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκρ...

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 5 ...

Φόρτωση άρθρων...