Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Κοσμήτορας Νομικής Δημοκρίτειου: Φοιτητές ειδοποίησαν την αστυνομία για να σταματήσει η κατάληψη

Ελλάδα

Σε καταγγελία των φοιτητών προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποδίδει την επέμβαση των ΜΑΤ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Μιχάλης Χρυσομάλλης, διαψεύδοντας επί της ουσίας την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε κατόπιν ενημέρωσης από την πρυτανεία.

«Δεν ζητήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας ούτε από την Πρυτανεία, ούτε από την Κοσμητεία», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο κ. Μιχάλης Χρυσομάλλης.

Υπενθυμίζεται πως στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι η επιχείρηση για την απομάκρυνση των ατόμων από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα των πρυτανικών Αρχών.

Ο κ. Χρυσομάλλης είπε, την προηγούμενη Πέμπτη είχε προαναγγελθεί κατάληψη  από μία μειοψηφία του συλλόγου φοιτητών, αλλά την επόμενη ημέρα, το ΔΣ του συμβουλίου φοιτητών «Κώστας Βάρναλης» έκρινε ότι αυτή η ενέργεια είναι αντικαταστατική και παράνομη.

Κατά τον ίδιο, οι μειοψηφούντες φοιτητές επέμεναν να γίνει η κατάληψη, ζητώντας από τον κοσμήτορα να αναβάλει της εξετάσεις. Ο κοσμήτορας δήλωσε πως αρνήθηκε να αναβάλει τις εξετάσεις.

«Όταν έγινε η κατάληψη της σχολής, και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, διότι δεν είμαστε και για να ανοίγουν κεφάλια εκεί πέρα, εγώ ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων, κι έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις», σημείωσε προσθέτοντας πως η πλειοψηφία του φοιτητικού συλλόγου κατήγγειλε τον κοσμήτορα και τον πρύτανη «ως ψοφοδεείς φοβισμένους κι ανήμπορους, και απέστειλε επιστολή» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη».

Κατά τον κοσμήτορα της νομικής σχολής, οι φοιτητές έστειλαν επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητώντας του να παρέμβει απέναντι σε εμάς. Ο κ. Χρυσοχοϊδης μας μάλωσε λέγοντας “γιατί δεν μας ειδοποιήσατε;” και ήρθαν Ματ από τρεις διαφορετικές πόλεις. Εγώ δεν έχω αρμοδιότητα να καλέσω την αστυνομία. Την έχει ή ο πρύτανης ή η αστυνομία έρχεται αυτεπαγγέλτως».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χανιά: Διασώθηκε τουρίστρια που τραυματίστηκε ανήμερα του Πάσχα σε φαράγγι και δεν μπορούσε να περπατήσει

Μια 26χρονη Καναδή κάλεσε σε βοήθεια το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, καθώς τραυματίστηκε στο πόδι στο φαράγγι Αυλάκι, κοντά στη μονή Γουβερνέτου, στα Χανιά της Κρήτης. Σύμφω...

Σάμος: Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον 70χρονο πατέρα της με κάβουρα

Ενώπιον του εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί η 49χρονη, που χθες Μεγάλο Σάββατο, σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο. Η κατηγορούμενη ομολόγησε, ότι χτύπησε μέχρι θανάτου τον...

Φόρτωση άρθρων...