Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κουφοντίνας – Εισαγγελική πρόταση για απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης

Ελλάδα

Η εισαγγελέας Λαμίας εισηγήθηκε την Πέμπτη την απόρριψη του αιτήματος για την υπό όρους αποφυλάκιση του πολυϊσοβίτη και καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» είχε αιτηθεί από τις 18 Αυγούστου την υφ’ όρων απόλυσή του.

Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ η κρίση των δικαστών θεωρείται σημαντική, καθώς αναμένεται να δημιουργήσει δεδικασμένο για τους υπόλοιπους τέσσερις πολυϊσοβίτες της 17 Νοέμβρη.

Τι προβλέπει ο νόμος για την αποφυλάκιση των πολυισοβιτών

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ στις 11 Ιουνίου 2019 και τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2019, το θέμα λύνεται ρητώς και οι πολυισοβίτες μπορούν να ζητήσουν την υφ’ όρων απόλυσή τους στα 25 χρόνια (άρθρο 105Β παρ. 6 ΠΚ).

Από τη στιγμή που έχουμε για πρώτη φορά νόμο (άρα δεν τίθεται ζήτημα εφαρμογής προηγούμενου ευμενέστερου) που καθορίζει την έκτιση ποινής για τους πολυισοβίτες, ο Κουφοντίνας πιθανότατα να αποφυλακιστεί όταν θα έχει εκτίσει 25 έτη, ήτοι στις 5.9.2027.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ: «Παρουσίαση πρότασης για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική»

Εκδήλωση με θέμα «Πρόταση ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική» διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συν...

Ανησυχία των μετεωρολόγων για την Θεσσαλία - Οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο»

«Καμπανάκι» κρούουν οι μετεωρολόγοι για την κακοκαιρία, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ νερό το οποίο αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες....

Φόρτωση άρθρων...