Πέμπτη
25 Δεκεμβρίου 2025

Κουμουτσάκος: «Φάρσα» ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Ελλάδα

«Φάρσα» χαρακτήρισε τον αναπτυξιακό νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και εξήγησε: «Όταν η οικονομία έχει ανάγκη από 100 δισ. ευρώ μόνο σαν φάρσα μπορεί να κατατίθεται ο αναπτυξιακός νόμος, και εμείς στη φάρσα λέμε "όχι"».

Προσέθεσε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής και θα εξετάσει επιμέρους άρθρα.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το «σχέδιο της κυβέρνησης είναι ένα πουκάμισο αδειανό καθώς διαθέτει 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες είναι 6,7 δισ. ευρώ. Επίσης προωθεί την αδιαφάνεια και τη γραφειοκρατία και τιμωρεί τους επενδυτές του προηγούμενου νόμου. Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα φύλλο συκής».

«Δεν είναι τίποτα άλλο παρά φύλλο συκής για να κρύψει τη γύμνια της συγκυβέρνησης. Λέμε όχι επί της αρχής. Τυχόν θετικά επιμέρους σημεία του νόμου θα εξεταστούν στη συζήτηση στην Ολομέλεια», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Φίλη για το κίνημα «Παραιτηθείτε», ο κ. Κουμουτσάκος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση και να απομακρύνει τον υπουργό Παιδείας από την κυβέρνηση.
«Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι η κυβέρνησή του είναι κάθε λέξη του Συντάγματος.

Αποδεικνύεται ότι με κάθε τους λέξη παραβιάζουν το Σύνταγμα. Σκόπιμα δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση επειγόντως», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σχετικά με τη συγκέντρωση της επόμενης Τετάρτης, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι οι δηλώσεις του κ. Φίλη είναι εκείνες που ξεπερνούν τα όρια της συνταγματικής ανοχής και της δημοκρατικής τάξης και υπενθύμισε τι αναφέρει το άρθρο 11 του Συντάγματος. «Εφόσον προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει το μεγάλο ατόπημα, οφείλει ο πρωθυπουργός να τοποθετηθεί, εκτός αν τον υποκαθιστά ο κ. Φίλης, όπως δείχνει με τις δηλώσεις του», συνέχισε.

Επ´ αυτού, πέρα από τις δηλώσεις του κ. Φίλη, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου περί ενδεχόμενου διενέργειας δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, στις δηλώσεις του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση περί φορολόγησης των πολιτών που ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα και στις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματική.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή της ΝΔ στη συγκέντρωση της επόμενης Τετάρτης, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως δεν πρόκειται για συγκέντρωση της ΝΔ, αλλά είναι ελεύθερος κάθε βουλευτής να αποφασίσει αν θα πάει ή όχι.

«Η ΝΔ δεν θα παραστεί. Δεν είναι συγκέντρωση της ΝΔ. Ειδικά μετά τις δηλώσεις Φίλη, εννοείται ότι σε ατομική βάση, δεν μπορεί να υποδειχθεί σε οποιονδήποτε να πάει ή να μην πάει», σημείωσε προσθέτοντας πως η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ζητά την παραίτηση του κ. Τσίπρα.

Επιπρόσθετα για τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι τις βασικές, γενικές σκέψεις τις ανακοίνωσε ο αρμόδιος βουλευτής του κόμματος Κώστας Τασούλας και θα αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτατης συζήτησης μέχρι να διατυπωθούν οι οριστικές θέσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική και στην αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

«Μια τέτοια απάντηση, δια κύκλων, για σοβαρά θέματα είναι πρωτόγνωρη. Δεν νοείται να υπάρχει ασαφής και απροσδιόριστη απάντηση, που στη διπλωματική πρακτική είναι σαν να μην έγινε», δήλωσε, ενώ είπε ότι προκύπτει πρόβλημα και από το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών εδώ και καιρό δεν έχει εκπρόσωπο Τύπου.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι η ΝΔ είναι αντίθετη με πληροφορίες που έχει και αναφέρουν ότι σχεδιάζεται αλλαγή του ονόματος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σέρρες: Αγωνία για την εξαφάνιση του διοικητή πυροσβεστικής Πορροΐων - Και drone στις έρευνες

Δύο 24ωρα μετά την εξαφάνιση του 45χρονου Κωνσταντίνου Γκίνη, διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Πορροΐων στις Σέρρες, η αγωνία κορυφώνεται. Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοι του 45χ...

Πότε ήταν τα πιο ψυχρά και τα πιο θερμά Χριστούγεννα στην Αθήνα τα τελευταία 125 χρόνια

Η 25η Δεκεμβρίου 1909 ήταν η πιο κρύα μέρα Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις καταγραφές του ιστορικού κλιματικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) που βρίσκεται μόνιμα εγ...

Φόρτωση άρθρων...