Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κρήτη: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας – Τουλάχιστον 5 συλλήψεις

Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από νωρίς το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Κρουσώνα του Δήμου Μαλεβιζίου για την εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον πέντε άτομα και έχουν εντοπιστεί αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και λάρνακες, των οποίων η αξία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και είναι σε πλήρη εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα. Με τη συνδρομή μεγάλης αστυνομικής δύναμης από άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγονται κατ’ οίκον έρευνες.

Οπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, για την υπόθεση διεξάγονται έρευνες εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες και χθες το βράδυ, μετά τον εντοπισμού του χώρου στον οποίο ήταν αποθηκευμένα τα αρχαία, δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν βρεθεί 7 λάρνακες και αρχαία αγγεία, η αξία των οποίων χαρακτηρίζεται μεγάλη. Θα ακολουθήσει εξέταση των ευρημάτων από αρχαιολόγους, ωστόσο οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αξία που υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλώρινα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση οικονομικής απάτης μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, υπόθεση απάτης και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένων, που τελέστηκε τέλη Νοεμβρίου 2023, σε π...

Φόρτωση άρθρων...