Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 56χρονου που ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έλαβε χώρα σε ορεινό χωριό του δήμου Φαιστού στην Κρήτη, με έναν 62χρονο να χτυπά την 56χρονη σύζυγό του, μέχρι που εκείνη λιποθύμησε.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, το οποίο επικαλείται τα λεγόμενα διασώστη, η 56χρονη γυναίκα βρέθηκε γυμνή και λιπόθυμη πάνω στο στρώμα του κρεβατιού. Μάλιστα, στο χώρο ήταν έντονη η μυρωδιά γκαζιού. Ο 62χρονος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο διπλανό δωμάτιο.

Ο 62χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, αφού συνελήφθη από την Αστυνομία. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο εισαγγελέας άσκησε επίσης δίωξη για σκοπούμενη πρόκληση σωματικής βλάβης με μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία, κατ’ εξακολούθηση.

Η 56χρονη γυναίκα παραμένει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική και φέρεται να βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για τον κίνδυνο που διέτρεχε η 56χρονη από τα παιδιά της, που ζουν στη Γερμανία. Τα παιδιά είπαν στις αρχές ότι η μητέρα τους δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους για 3 με 4 ημέρες.

Όπως είπαν, όταν ρωτούσαν τον πατέρα τους για το πού είναι η μητέρα τους εκείνος πάντα έβρισκε δικαιολογίες να τους πει όπως για παράδειγμα ότι έχει πάρει χάπια και κοιμάται όλη μέρα ενώ σε άλλες περιπτώσεις έλεγε ότι απουσιάζει από το σπίτι.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, την Κυριακή οι αστυνομικοί της Φαιστού κινητοποιήθηκαν άμεσα και με επαγγελματισμό και κάνοντας έφοδο στο σπίτι του ζευγαριού εντόπισαν, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, γυμνή την γυναίκα σε άσχημη κατάσταση σχεδόν με μηδενικό σφυγμό.

Όπως περιέγραψε αστυνομικός στο ekriti «λίγο ακόμα να καθυστερούσαμε και θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μία γυναικοκτονία».

Τέλος, αναφορικά με τον 62χρονο δράστη, αστυνομική πηγή ανέφερε ότι πλέον τα στόματα ανοίγουν και πως όλοι όσοι έχουν καταθέσει σε βάρος του, μιλούν για έναν πολύ επικίνδυνο άνθρωπο που έχει επιδείξει κι άλλες φορές στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα έπειτα από επίθεση σκύλων σε χώρο στάθμευσης

Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχθηκε γυναίκα στη Ραφήνα το πρωί της Τετάρτης. Η επίθεση έγινε στον χώρο στάθμευσης της οδού Μάντικα. Τα ζώα προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στη γυναίκα, μ...

Χαλάνδρι: Ένοπλη ληστεία σε εστιατόριο - Δύο άνδρες και δύο γυναίκες αναζητούν οι Αρχές

Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι. Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, μπήκαν στο εστιατόριο και ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού έν...

Φόρτωση άρθρων...