Δευτέρα
11 Δεκεμβρίου 2023

Ξεκινά η διαδικασία μεταστέγασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς επεξεργασία το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Ελλάδα

Αρχίζει η διαδικασία μεταστέγασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο. Aπό το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα περάσει η διαδικασία μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού στο παλαιό «Στρατόπεδο της Αμερικανικής Ευκολίας» στον Ασπρόπυργο, έκτασης 103.022 τ.μ., το οποίο θα είναι δυναμικότητας 2.000 κρατουμένων και 650 σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού κατατέθηκε ήδη στο Ανώτατο Δικαστήριο προς επεξεργασία.
Σύμφωνα με σχέδιο, η έκταση των 103.022 τ.μ., με τα παλαιά οικήματα χωρίζεται σε δύο ζώνες.

Η πρώτη ζώνη,  έκτασης 92.974 τ.μ., προορίζεται για την ανάπτυξη των νέων φυλακών και η δεύτερη ζώνη, 10.048 τ.μ., για τη  δημιουργία Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Θα δημιουργηθούν 40 σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ προβλέπεται ακόμη η ύπαρξη νοσοκομειακής μονάδας και χώρου εκπαίδευσης, όπως και η κατασκευή εκκλησίας.
Οι εγκαταστάσεις των φυλακών θα είναι σε μονώροφα και διώροφα κτίρια με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 9 μέτρα, ενώ για τις υποδομές ασφαλείας, παρατηρητηρίων και ελέγχου το μέγιστο ύψος θα είναι τα 14 μέτρα.

Επίσης, προβλέπεται η δημιουργία δρόμου περιμετρικά των εξωτερικών ορίων των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος των φυλακών, όπως και η πρόσθετη περίφραξη πλέον αυτής των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα - «Να συλληφθούν οι δράστες που κακοποίησαν το χάσκι»

Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά την υπόθεση της άγριας κακοποίησης του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα. Κρατούν πλακάτ με φω...

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σκυλιά επιτέθηκαν και σκότωσαν γυναίκα στη Νεοχωρούδα

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (10/12) σε περιοχή της Νεοχωρούδας του νομού Θεσσαλονίκης όταν σκυλιά τραυμάτισαν θανάσιμα μία γυναίκα. Σύμφωνα με τα...

Φόρτωση άρθρων...