Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Ξυλόκαστρο: «Άνοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου - Πατρών - Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Ελλάδα

Θεμέλια σπιτιών, παραλιακοί δρόμοι αλλά και πεζοδρόμια έχουν υποστεί σοβαρή διάβρωση.

Υποδομές και περιουσίες κατά μήκος του Κορινθιακού Κόλπου καταστρέφονται από τη διάβρωση.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Ξυλόκαστρου τα σπίτια έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές καθώς η διάβρωση τα τελευταία χρόνια προχωράει με ραγδαίους ρυθμούς.

Στο χωριό Καμάρι περισσότερα από 100 σπίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη σοβαρή διάβρωση.

Η συνεχιζόμενη διάβρωση από τη στάθμη του νερού έκανε ένα τμήμα μιας επιχείρησης να καταρρεύσει τον περασμένο Αύγουστο. «Τα πρώτα σημάδια είχαν φανεί αρκετό καιρό πριν», ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του Alpha o ιδιοκτήτης της επιχείρησης. «Αυτό που βλέπετε έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha εξαιτίας της διάβρωσης ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο κανείς δεν έκανε τίποτα. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε ενημερώσει περιφέρειες και δήμους μα χαρτιά», σημείωσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Άνοιξε η γη στα δύο

Η παλαιά εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών έχει 35χλμ που βρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο. Σε πολλά σημεία του οδικού αυτού το δίκτυο έχει «ανοίξει» στα δύο κυριολεκτικά. Όπως τονίζουν κάτοικοι και φορείς γίνονται για μία ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές.

«Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται τακτικά. Το συγκεκριμένο σημείο δημιουργήθηκε πριν από ένα δίμηνο περίπου», κ. Καραβάς, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ρυθμούς διάβρωση των παράκτιων περιοχών. Η διάβρωση όπως ανέφερε ειδικός στο ρεπορτάζ του Alpha μπορεί να φτάσει ακόμα και το 20 εκατοστά τον χρόνο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους οικισμούς Λυγιά, Πιτσά, Λυκοποριά, Καμάρι και Ξυλόκαστρο. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε πολλά σημεία επιτείνουν το πρόβλημα.

«Το ζήτημα της διάβρωση για την Κορινθία πιάνει όλη την ακτογραμμή της και είναι όλα αυτά τα χρόνια προτεραιότητα», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γκιόλης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απόστολος Λύτρας: Την αποφυλάκισή του με βραχιολάκι προτείνει ο εισαγγελέας

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα και την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με κατ´οίκον περιορισμό και «βραχιολάκι» εισηγείται στο συμβούλιο πλημμελειοδικών ο εισαγγελέα...

Φόρτωση άρθρων...