Κυριακή
28 Δεκεμβρίου 2025

Κύμα εθελοντών για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ελλάδα
Πάνω από 5.500 εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή στην πλατφόρμα https://ethelontes.gov.gr/ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως: ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, παραϊατρικό προσωπικό, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.

Ακόμα, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

Οι εθελοντές θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη σχετική φόρμα καταγραφής.

Στην επιλογή των εθελοντών συνεκτιμάται οι δεξιότητες του κάθε εθελοντή, η εργασιακή εμπειρία και το εν γένει ενδιαφέρον του για να εργαστεί σε συγκεκριμένα πεδία που χρήζουν άμεσης ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν ανακύψει.

Οι εθελοντές που θα επιλεγούν ανάλογα της θέσης και των καθηκόντων που θα ορισθούν να αναλάβουν, θα λάβουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση από τον υπεύθυνο διεύθυνσης/υπηρεσίας (π.χ. ιατρικής- νοσηλευτικής- διοικητικής- τεχνικής υπηρεσίας, κ.ά) και θα ξεκινήσουν άμεσα να εργάζονται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...