Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κυπαρισσία: Προφυλακίστηκαν και οι τρεις για τη δολοφονία του 31χρονου που βρέθηκε θαμμένος στην παραλία

Ελλάδα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 31χρονου που βρέθηκε θαμμένος στην παραλία Καρτελάς στην Κυπαρισσία μετά τις πολύωρες απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, από κοινού, σε βάρος 31χρονου αλβανικής καταγωγής τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας.

Οι κατηγορούμενοι τήρησαν διαφορετική στάση. Ο πρώτος κατηγορούμενος, ο 33χρονος αλβανικής καταγωγής, φέρεται πως από τη σύλληψή του έως και χθες μετέβαλε την αρχική του κατάθεση, σύμφωνα με την οποία αρνούνταν τις κατηγορίες που του αποδίδονταν. Τελικά, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στο τραγικό συμβάν, όμως από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς του, την 30χρονη Ελληνίδα και τον 24χρονο Ρομά. Εκείνοι, ωστόσο, αρνούνται συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία. Παραδέχονται πως πήγαν στην παραλία και οι τέσσερις με το ίδιο όχημα, αλλά οι ίδιοι δεν είχαν συμμετοχή και, ως εκ τούτου, δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη μεταξύ του 31χρονου θύματος και του 33χρονου συγκατηγορούμενού τους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, tharrosnews.gr.

Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα και κρίθηκαν και οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων

Η συνήγορος του 33χρονου αλβανικής καταγωγής κατηγορουμένου, που ορίστηκε από το δικαστήριο, Ερασμία Λυμπεροπούλου, δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 30χρονης Ελληνίδας, Γιώργος Ράλλης, σημείωσε πως «όσον αφορά στην τύχη των κατηγορουμένων, επιφυλάχθηκε γι’ αυτούς το πιο σκληρό δικονομικό μέτρο στην παρούσα φάση, δηλαδή η προσωρινή κράτηση. Η εντολέας μου είναι αρνητική στην προκειμένη περίπτωση και με θάρρος λέω ότι τα αδικήματα, ακόμη και με την ομολογία του πρώτου κατηγορουμένου, που στην πραγματικότητα ομολόγησε την πράξη του, απλά στο κάδρο έβαλε και τους άλλους δύο. Τα αδικήματα λοιπόν τα οποία φέρεται να έχει τελέσει (σ.σ. η 30χρονη Ελληνίδα), σύμφωνα με τον δικό μας Κώδικα, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Και μιλάω είτε θέλετε την υπόθαλψη εγκληματία, είτε θέλετε την παρασιώπηση εγκλήματος. Δεν έχει τελέσει αυτά τα αδικήματα που αναφέρονται σ’ αυτό το βαρύ κατηγορητήριο, δηλαδή την ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη ληστεία με την ιδιαίτερη σκληρότητα. Κατά τη γνώμη μου είναι το πιο σκληρό μέτρο και θα δούμε πώς θα το διαχειριστεί. Αυτά όσον αφορά στην εντολέα μου. Κατά τα υπόλοιπα, η ομολογία του κατηγορουμένου να πω ότι ήταν, αν μου επιτραπεί η έκφραση, σε δύο ημίχρονα. Δηλαδή, η ομολογία του στην ανάκριση, εκτός του ότι έχει πάει με ένα υπόμνημα που είναι εντελώς αρνητικό στην ανάκριση, τηρεί αρνητική στάση, με το που εμφανίζεται κάποιο εύρημα, γυρίζει, αναφέρει ό,τι έχει κάνει, ομολογεί και ταυτόχρονα βάζει στο κάδρο και τους υπόλοιπους. Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, μαζί με τα ξερά, αν μου επιτραπεί η παροιμία, επεκτείνοντας κάηκαν και τα χλωρά, όσο αφορά το παρόν δικονομικό στάδιο…».

Τόνισε δε πως «δεν μπορεί, 1,30 μ., 1,35 μ. (σ.σ. ύψος) που είναι αυτή η κοπέλα να έχει τελέσει αυτό το αδίκημα το οποίο πραγματικά εμφαίνεται σκληρό».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου Ρομά, Απόστολος Λύτρας, τόνισε: «Μετά από πολύωρη ανάκριση διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση και των τριών. Ο εντολέας μου αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο έγκλημα. Θεωρώ ότι μόλις βγουν τα αποτελέσματα του DNA απ’ το εγκληματολογικό εργαστήριο θα αποδειχθεί περίτρανα ότι ούτε ακούμπησε το συγκεκριμένο, αν θέλετε, όπλο – ξύλο δηλαδή που βρέθηκε που έχει χτυπηθεί το θύμα, ούτε αποτυπώματα, ούτε τίποτα. Από κει και μετά όλες οι διαδικασίες που είναι να κάνουμε στις προθεσμίες που έχουμε, θα τις εξαντλήσουμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικό λάθος η πρόταση δυσπιστίας – Συσπειρώσατε την Ν.Δ.

Αιχμές κατά της Kυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότ...

Φόρτωση άρθρων...