Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κυψέλη: «Το κεφάλι μου είχε γεμίσει με αίμα όλο το πάτωμα», είπε ο 18χρονος που δέχθηκε επίθεση στο σχολείο

Ελλάδα

Σοκ προκαλούν τα όσα είπε ο 18χρονος μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση μέσα στο σχολείο του στην Κυψέλη από έναν 19χρονο Γεωργιανό. 

Ο θύτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, καθώς κατηγορείται για τον τραυματισμό με σφυρί και μαχαίρι κατά του 18χρονου μαθητή και του διευθυντή του Γυμνασίου. 

Το θύμα έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν και μίλησε στο Star για τη στιγμή της επίθεσης. «Την Τρίτη ήμασταν στο σχολείο, στις 8:30 ήμασταν στις τάξεις. Τρέχουμε έξω, τα αγόρια τρέχουν πίσω μου… Το αγόρι χτυπάει τον διευθυντή στο σχολείο μου με το μαχαίρι. Το κεφάλι μου είχε πολύ αίμα σε όλο το πάτωμα...», δήλωσε ο 18χρονος Νιγηριανός.

Με σπαστά ελληνικά ο 18χρονος από τη Νιγηρία περιγράφει πώς μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο κατέληξε σε εφιάλτη. Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών.

«Ο διευθυντής προσπάθησε να σταματήσει τον 19χρονο» 

Ένα από τα παιδιά, αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στο Star: «Ο φίλος μου τον είδε να μπαίνει στις τουαλέτες και όσο εμείς ανεβαίναμε πάνω... ανέβηκε τρέχοντας και του χώνει εδώ πίσω στο κεφάλι, συνέχιζε,  συνέχιζε, έρχεται ο διευθυντής να τον σταματήσει και τον μαχαίρωσε…». 

Ο διευθυντής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, στο σχολείο στην Κυψέλη όμως μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι σοκαρισμένοι. Σήμερα επισκέφτηκε τα παιδιά ψυχολόγος. 

Ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί ο 19χρονος

Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου μέσω των συνηγόρων του ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 

Η δικηγόρος του δήλωσε: «Κατά τα λεγόμενα του εντολέα μου βρισκόταν σε άμυνα… είναι συντετριμμένος, θα ήθελε να έχουν μια άλλη έκβαση τα πράγματα… Σε κάθε περίπτωση κάθε δράση έχει και αντίδραση...».  

Το σχολείο έχει φύλακα στην είσοδο αλλά και περίφραξη προκειμένου να αποτρέπει τους εξωσχολικούς να μπαίνουν μέσα. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια και τις Εθνικές Οδούς

Ξεκίνησε η αναχώρηση των εκδρομέων ενόψει του Πάσχα. Οι πρώτοι εκδρομείς αναχωρούν σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου. Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο. Την Π...

Φόρτωση άρθρων...