Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Κύθηρα: Ανασύρθηκαν σοροί επτά μεταναστών μετά το ναυάγιο

Ελλάδα

Επτά άψυχα σώματα ενηλίκων ανέλκυσαν δύτες του Λιμενικού από το σημείο του ναυαγίου στα Κύθηρα.  Οι άνεμοι κόπασαν και η τέταρτη απόπειρα που γίνεται από το πρωί ολοκληρώθηκε εντός μιας ώρας, περίπου στις 5 το απόγευμα.

Τα θύματα, μεταφέρονται με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος», στο νεκροτομείο Καλαμάτας.  Η επόμενη φάση της επιχείρησης θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής με τους δύτες να ερευνούν σπηλιά που απέχει πέντε μέτρα από το σημείο του ναυαγίου.

Από το πρωί βρίσκονται στο νησί συγγενείς αγνοουμένων που έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Ευρώπης κι ενημερώνονται με ειδική σύνδεση από το Λιμενικό. Πλέον, οι άνθρωποι αυτοί καλούνται  στο Λιμεναρχείο να δούν φωτογραφίες για αναγνώριση.

Πρόκειται για τους άτυχους μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τα ξημερώματα της Πέμπτης 6/10 συγκρούστηκε στα βράχια στη συγκεκριμένη περιοχή ημιβυθίστηκε και στη συνέχεια καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από το ναυάγιο είχαν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα, 18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες.

‘Ηδη έχει συλληφθεί άντρας από τη Συρία, ο οποίος τη Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά. Εκτιμάται ότι ο δεύτερος διακινητής συγκαταλέγεται στους αγνοούμενους.

Κέρδος ενός εκατομμυρίου αποδίδεται στους διακινητές για το δρομολόγιο από τις τουρκικές προς τις ιταλικές ακτές, που θεωρείται ως το πλέον επικίνδυνο. Διαρκεί έξι ημέρες με επικίνδυνη εναλλαγή καιρικών συνθηκών. Υπενθυμίζεται, ότι από τους 80 διασωθέντες υπάρχει ένα και μόνο ανήλικο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Φόρτωση άρθρων...