Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Το Λιμενικό έδρασε σύμφωνα με το δίκαιο και τις ανθρωπιστικές Αρχές»

Για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου και για τον τρόπο που αντέδρασαν οι ελληνικές Αρχές μίλησε ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης.

«Στο Λιμενικό Σώμα υπηρετούν έμπειροι άνδρες και γυναίκες που ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με βάση τις αναφορές των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και τις μαρτυρίες, μπορούμε να πούμε ότι το Λιμενικό έδρασε σύμφωνα με το ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο αλλά και με τις ανθρωπιστικές αρχές. Παρενέβη όταν το πλοίο βρισκόταν σε θέση άμεσης ανάγκης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Ακόμα, ο Ηλίας Σιακαντάρης είπε πως «το διεθνές δίκαιο έχει πολύ συγκεκριμένες για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στα 47 μίλια, που βρισκόταν το πλοίο, το κράτος μπορεί να δράσει μόνο μετά από αίτημα, αν και ανήκει στο FIR Αθηνων».

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση που οφείλει να εξασφαλίσει τη συνέχεια του κράτους. Έχουν αναλάβει ήδη οι εισαγγελικές αρχές όσον αφορά στην έρευνα. Η έρευνα διάσωσης φυσικά και θα συνεχιστεί, θα τους ακούσουμε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, το Λιμενικό θα συνεχίσει μέχρις ότου θεωρήσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιζώντων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...