Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Κυβερνοεπίθεση στο ΔΝΤ - Παραβιάστηκαν 11 λογαριασμοί e-mail

Ελλάδα

Ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο ανακοίνωσε ότι διερευνά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προσθέτοντας ότι οι έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραβιάστηκαν.

Πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τέθηκαν σε κίνδυνο δεν περιλάμβαναν εκείνους της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνας Γκεοργκίεβα ή άλλων κορυφαίων αξιωματούχων.

Η διαρροή εντοπίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου και η έρευνα που ακολούθησε, με τη βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων κυβερνοασφάλειας, έδειξε ότι έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ταμείου παραβιάστηκαν.  

Οι επηρεαζόμενοι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ασφαλίστηκαν εκ νέου και δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις περαιτέρω παραβίασης, πέραν αυτών των e-mail.

«Κανένας από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ανώτατης διοίκησης δεν παραβιάστηκε», ανέφερε στο Reuters η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί το περιστατικό - το πρώτο του ΔΝΤ από το 2011 - δεδομένης της δέσμευσης του παγκόσμιου οργανισμού για διαφάνεια και ως υπενθύμιση προς το προσωπικό του να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των πρακτικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως ανέφερε η πηγή.

Το ΔΝΤ γνωστοποίησε ότι έλαβε διορθωτικά μέτρα ως αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία διεξήχθη με τη βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη περαιτέρω παραβίασης πέραν αυτών των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτή τη στιγμή. Η έρευνα για το περιστατικό αυτό συνεχίζεται», πρόσθεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Τράπεζες: Πότε κλείνουν λόγω Πάσχα - Τι προβλέπεται για μισθοδοσία και πληρωμές

Κλείνουν για έξι μέρες οι τράπεζες λόγω του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Η καταβολή του Δώρου Πάσχα δεν πρόκειται να επηρεασθεί από αυτές τις τροποποιήσεις, ...

Φόρτωση άρθρων...