Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Λαμία: Δέκα χρόνια φυλακή σε 69χρονο προπονητή που ασελγούσε σε ανήλικες

Σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας πρώην προπονητή παιδικής ομάδας, κατηγορούμενο για βιασμό.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως το 2018, με τον 65χρονο τότε προπονητή παιδικής ομάδας σε χωριό της Βοιωτίας να συλλαμβάνεται γιατί συνευρισκόταν ερωτικά  με ανήλικες ηλικίας 13 και 14 ετών. Η υπόθεση που, τότε, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, αναβίωσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας.

Ο 69χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την κακουργηματική πράξη της ασελγούς πράξης με ανήλικη κάτω των 14 ετών κατ’ εξακολούθηση, αλλά και της ασελγούς πράξης με ανήλικη κάτω των 15 ετών, κατ’ εξακολούθηση, σύμφωνα με το lamiareport.

Ο προπονητής κατηγορήθηκε, ακόμα, ότι είχε υποχρεώσει 13χρονη να παρακολουθεί την ερωτική του συνεύρεση με την 15χρονη φίλη της.

Το δικαστήριο της Λαμίας κήρυξε τον 69χρονο ομόφωνα ένοχο για όλες τις κατηγορίες ενώ δεν τού αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών και έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή 55.000 ευρώ. 

Ωστόσο, έδωσε στην έφεσή του αναστέλλουσα δύναμη και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα παραμείνει εκτός φυλακής.

Το χρονικό της υπόθεσης
 
Ο 65χρονος προπονητής είχε προσεγγίσει το μεγαλύτερο κορίτσι, το οποίο είναι Ρομά, και εκμεταλλευόμενος τη φτώχεια και την έλλειψη υποστήριξης από το οικογενειακό του περιβάλλον, κατάφερε να συνευρίσκεται τακτικά μαζί του ερωτικά, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος 10 ευρώ. 

Ο 65χρονος παρουσιαζόταν ως φίλος και στήριγμα για την οικογένεια της ανήλικης, πηγαινοφέρνοντας ακόμη και για προπόνηση τον μικρότερο αδελφό της στην παιδική ομάδα ποδοσφαίρου που ήταν υπεύθυνος ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο καταδικασθείς, προσέγγισε και την 13χρονη επίσης Ρομά, με διάφορα δωράκια και σνακ -γαριδάκια και κρουασάν. 

Ο 65χρονος υποχρέωσε το 13χρονο κορίτσι να παρακολουθήσει την ερωτική πράξη με την 15χρονη φίλη της, πριν προβεί σε ασελγείς πράξεις και σε αυτή.

Αρχικά, η 13χρονη είχε υποστηρίξει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ηλικιωμένο, κατηγορία που δεν αποδείχτηκε στην προανακριτική διαδικασία ενώ, από την πλευρά του ο ηλικιωμένος είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες τις οποίες και απέδιδε σε εκδικητικότητα από μέρους των ανηλίκων. Μάλιστα, δε δίστασε να καταγγείλει στην αστυνομία ότι τα δύο κορίτσια εκδίδονταν με άλλα υπερήλικα άτομα και αλλοδαπούς.

Ο 69χρονος σήμερα, συνελήφθη τον Ιούνιο του 2018 και, έως τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος. Τότε, ο ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας του, δύο φορές το μήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κάλυμνος: Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών από την ΕΛΑΣ - Διακινούσαν κοκαΐνη μέσα σε κάψουλες

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κάλυμνο προχώρησαν οι Αρχές. Τα μέλη της σπείρας διακινούσαν κοκαΐνη, η οποία ήταν συσκευασμένη σε κάψουλες, που ερχόταν μ...

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω περιφοράς των Επιταφίων - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή λόγω της περιφοράς Επιταφίων. Η Αστυνομία στην ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς ώ...

Φόρτωση άρθρων...