Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Λαμία: Σκύλος δάγκωσε αστυνομικό σε έφοδο για ναρκωτικά

Ελλάδα

Πανικός επικράτησε χθες το πρωί στη Λαμία κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας παρακολουθούσαν αρκετό καιρό τη δράση της συγκεκριμένης σπείρας, η οποία αποτελείται από Ρομά που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους και φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος και τρεις ομάδες των ΕΚΑΜ από την Αθήνα, η ΟΠΚΕ Φθιώτιδας, τα ΜΑΤ και άλλοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Επίθεση σκύλου

Σε τρία σπίτια έκαναν ταυτόχρονα "ντου" οι αστυνομικοί. Το ένα σπίτι ήταν στα Ρεβένια Λαμίας και τα άλλα δύο στη νότια πλευρά της πόλης. Μάλιστα στο σπίτι στα Ρεβένια υπήρχε υψηλή περίφραξη και μέσα στην αυλή τα μέλη της σπείρας είχαν εκπαιδευμένα επιθετικά σκυλιά, έτσι ώστε αν πλησιάζει κανείς να τον κρατούν μακριά και να προλαβαίνουν να «ξεφορτώνονται» τα ναρκωτικά που είχαν στην κατοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν και κάμερες για να βλέπουν εάν ήταν πελάτης ή κάποιος απρόσκλητος «επισκέπτης».

Όταν το πρωί έγινε η «έφοδος» των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport το ένα από τα σκυλιά, ένα πιτ μπουλ, επιτέθηκε και δάγκωσε στο πόδι έναν αστυνομικό των ΕΚΑΜ στην αυλή.

Συλλήψεις και ηρωίνη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί έκαναν έξι συλλήψεις. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 58, 52, 34 ετών, δύο γυναίκες 54 και 45 ετών, και μια ανήλικη 15 ετών. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας τις προηγούμενες ημέρες είχαν συλλάβει ακόμη 10 άτομα, τα οποία φέρεται ότι είχαν προμηθευτεί ναρκωτικά από τα μέλη της συγκεκριμένη συμμορίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 100 γραμμάρια ηρωίνης και άλλες ψυχότροπες ουσίες οι οποίες εξετάζονται. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 κινητά τηλέφωνα, δύο τσεκούρια, τέσσερα μαχαίρια και ένα γκλοπ. Κατασχέθηκαν ακόμη τρία ΙΧ, ένα ΙΧΦ, ένα μηχανάκι και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Λαμίας με τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, καθώς επίσης και για το νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλία: Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών σε οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές

Το σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών σε οδικές, σιδηροδρομικές και σχολικές υποδομές στη Θεσσαλία από τις σφοδρές κακοκαιρίες «Daniel» και του «Elias». Το μήνυμα ανάταξης της Θεσσ...

Αφρικανική σκόνη: Αυξημένη προσέλευση ασθενών στα επείγοντα με βήχα και δύσπνοια

Αυξημένη προσέλευση ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες λόγω της αφρικανικής σκόνης. Τα κυριότ...

Λιβύη έγινε η Καλαμάτα – «Πνίγηκε» στην αφρικανική σκόνη η Μεσσηνία (Video&Photos)

Αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας έχει σκεπάσει η αφρικανική σκόνη, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τους κατοίκους. Οι μετεωρολόγοι συστήνουν υπομονή με το φαινόμενο να ε...

Φόρτωση άρθρων...