Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Λαμία: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για τη φωτιά στο εργοστάσιο τροφίμων – Βρέθηκε εύφλεκτο υλικό σε πολλά σημεία

Ελλάδα

Στην ταυτοποίηση υπόπτου για τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, το οποίο συνδέεται με τα σχολικά τρόφιμα από τα οποία έπαθαν τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητές, προχώρησαν οι Αρχές.

Για τον ύποπτο που έχει ταυτοποιηθεί αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες, αν όχι αύριο, να εκδοθεί και ένταλμα από την εισαγγελία, σύμφωνα με τον ALPHA.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, για τον εμπρησμό ευθύνονται 3-4 άτομα, τα οποία άνοιξαν το εργοστάσιο με κλειδιά, κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό, εκεί όπου βρίσκεται ο χώρος πάρκινγκ των αυτοκινήτων και βρήκαν οι αξιωματικοί εύφλεκτο υλικό.

Ακόμα, σε συνολικά 20 σημεία βρέθηκε εύφλεκτο υλικό, τόσο εντός του εργοστασίου, όσο και εκτός αυτού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στα κόπρανα των παιδιών που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση, βρέθηκε η τοξίνη που παράγει ο σταφυλόκοκκος, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο ANT1.

Μέχρι πρότινος, το βακτήριο του σταφυλόκοκκου είχε εντοπιστεί σε δείγματα των σχολικών γευμάτων, ενώ από τον διπλό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ, εντοπίστηκε και στα κόπρανα των παιδιών που εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης η τοξίνη που παράγει ο σταφυλόκοκκος.

Αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση πυρκαγιάς μετά τη δηλητηρίαση και πριν από τη φωτιά

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, η εταιρεία τροφίμων αιτήθηκε προς την ασφαλιστική εταιρεία μετά τη δημοσιοποίηση της δηλητηρίασης μαθητών και πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά, αύξηση των ασφαλίστρων σε περίπτωση φωτιάς.

Φαίνεται να υπάρχει ηλεκτρονική αλληλογραφία λίγο μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση και δύο ημέρες πριν από την καταστροφή από τη φωτιά, από το εργοστάσιο προς την ασφαλιστική, με αίτημα την αύξηση αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς, όπως μεταδόθηκε.

Η εταιρεία ζητά σε αυτό το μεσοδιάστημα, κάτι που θεωρείται ύποπτο, από την ασφαλιστική εταιρεία να της αυξήσει την αποζημίωση, μια συναλλαγή ωστόσο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο στη Ξάνθη: Βελτιώνεται η υγεία του 22χρονου μοναδικού επιζώντα του μοιραίου αυτοκινήτου

Βελτιώνεται αισθητά η υγεία του 22χρονου Νίκου Μετοχιάτη από το χωριό Πουρνός του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων του μοναδικού που επέζησε από το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη,...

Φόρτωση άρθρων...