Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Λάρισα: Στους δρόμους οι πλημμυροπαθείς αγρότες - Τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν να αποκλείσουν την εθνική οδό

Ελλάδα
Tags: Λάρισα

Συγκέντρωση στον κόμβο Πλατυκάμπου όπου από την περασμένη Τετάρτη έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι πληγέντες από τις πλημμύρες αγρότες της Λάρισας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να ανέβουν στην εθνική οδό, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των αγροτών, που κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης, τονίζοντας πως “πλημμυρισμένοι και κατεστραμμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως εχθρός από την Πολιτεία… Οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου δεν το βάζουν κάτω”.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να τους δοθούν απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για το ύψος των αποζημιώσεων και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα χωράφια τους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, κάλεσε τους αγρότες να πυκνώσουν το μπλόκο του Πλατυκάμπου, το οποίο αύριο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει νέα σύσκεψη, προκειμένου να εξετάσουν την περαιτέρω στάση τους.

Νωρίτερα, αγρότες που τα χωράφια τους παραμένουν κάτω από το νερό, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τους ίδιους να αγωνιούν για τα πόσα χρόνια θα χρειαστούν τα χωράφια να γίνουν και πάλι παραγωγικά. Σημειωτέον, ότι αυτή την στιγμή 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης παραμένουν πλημμυρισμένα.

Συμπαράσταση

Στη συγκέντρωση των αγροτών εκφράστηκε η συμπαράσταση των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ, μέσω των δημάρχων, Αντώνη Γκουντάρα και Θανάση Νασιακόπουλου, αντίστοιχα, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, φοιτητών και αγροτών από την Καρδίτσα και την Μαγνησία.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ, Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε πως “οι απαντήσεις που θα δοθούν τέλος Φεβρουαρίου έρχονται καθυστερημένα και πρέπει να είναι συγκεκριμένες και οριστικές”, ενώ ο Αντώνης Γκουντάρας επεσήμανε, ότι “τα προβλήματα των αγροτών και των δήμων είναι κοινά και οφείλουν όλοι να κινηθούν ενωτικά και να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν Δήμοι και αγρότες”.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Φόρτωση άρθρων...