Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Λέσβος: Σε αργία πέντε ιερείς επειδή δεν εμβολιάζονται

Ελλάδα

Σε αργία μετ’ αποδοχών και αφαίρεση οφικίων τέθηκαν σε πέντε ιερείς στη Λέσβο με απόφαση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης.

H απόφαση ελήφθη λόγω της άρνησης τους να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου περί εμβολιασμών για την αποφυγή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για τους ιερείς των ναών του Αγίου Γεωργίου και των Αγίων Θεόδωρων στην πόλη της Μυτιλήνης και τους ιερείς των χωριών Κώμη, Πλαγιά και Πηγή, σύμφωνα με το stonisi. Στον τελευταίο είχε επιβληθεί επιτίμιο και στη διάρκεια των ημερών του περσινού Πάσχα επειδή προέτρεπε τους πιστούς να εισέρχονται στο ναό χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης τα επιβληθέντα στους ιερείς - οι οποίοι δεν έχουν πλέον δικαίωμα να λειτουργούν - αίρονται αμέσως μόλις προβούν σε εμβολιασμό.

Εκτός των παραπάνω πέντε ιερέων αντίστοιχη πρακτική ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης ακολούθησε την περασμένη εβδομάδα και στην περίπτωση του ιερέα του νεκροταφειακού ναού του Αγίου Παντελεήμονα Μυτιλήνης ο οποίος επίσης τέθηκε σε αργία μετ’ αποδοχών ενώ επέστρεψε ως δεύτερος ιερέας χωρίς δικαίωμα να λειτουργεί στην οργανική του θέση στα Πάμφυλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία, αλλά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους το πρωί και βαθμιαία μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 25 βαθμών Κελσίου.

Φόρτωση άρθρων...