Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Έρευνα: Λιγότερες επιπλοκές στις επεμβάσεις ασθενών Covid-19 με αντιγριπικό εμβόλιο

Οι ασθενείς με κορωνοϊό που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών, αν προηγουμένως έχουν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη αποτελεί άλλο ένα επιχείρημα για την ανάγκη διπλού εμβολιασμού φέτος τόσο κατά του κορωνοϊού όσο και κατά της γρίπης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Σούζαν Ταγκίοφ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στη Φλόριντα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Journal of the American College of Surgeons», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 44.000 ασθενείς Covid-19 (οι μισοί εμβολιασμένοι κατά της γρίπης μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο και οι άλλοι μισοί ανεμβολίαστοι) από διάφορες χώρες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε διαφόρων ειδών χειρουργικές επεμβάσεις.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, είχαν σημαντικά λιγότερες σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές, όπως σήψη του αίματος, δυνητικά θανατηφόρες θρομβώσεις, μολύνσεις στην περιοχή της επέμβασης, εμφράγματα, εγκεφαλικά, πνευμονίες και γενικότερα μικρότερο κίνδυνο θανάτου.

«Το αντιγριπικό εμβόλιο δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο υποκατάστατο του εμβολίου κατά της Covid-19. Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση όπως όλοι κάνουν φέτος τόσο το εμβόλιο κατά της γρίπης όπως κατά της Covid-19, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες», δήλωσε η δρ Ταγκίοφ, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσφατες έρευνες είχαν δείξει ένα πιθανό προστατευτικό αποτέλεσμα του αντιγριπικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

H νέα έρευνα δείχνει ότι κάτι τέτοιο ισχύει στους ασθενείς με κορωνοϊό που κάνουν χειρουργική επέμβαση για διάφορα προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο – Oργισμένη διάψευση από το Λονδίνο

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η βρετανική πρεσβεία της Ουκρανίας, στην οποία επιβεβαιώνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος είναι ζωντανός. Αυτό έγινε επειδή τα ρωσικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι πέθαν...

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες (Videos)

Έντονη παραμένει η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες. Λάβα και καπνός, σε έντονο πορτοκαλί χρώμα, εξακολουθούν να βγαίνουν από το ηφαίστειο που εξερράγη το Σάββατο ...

Βρυξέλλες: Συγκροτήθηκε το «Ταμείο Στήριξης της Ουκρανίας» με κεφάλαια ύψους 5 δισ. ευρώ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αυξήσει το ανώτατο χρηματοδοτικό όριο της “Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης για την Ειρήνη” (ΕΕ) κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε τρέχουσες τιμές και...

Φόρτωση άρθρων...