Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Λιμενικό: Διασώθηκαν 38 μετανάστες στη Γαύδο - Εντοπίστηκαν 24 στη Λέσβο

Ελλάδα

Στη διάσωση 38 μεταναστών στη Γαύδο προχώρησε την Τετάρτη το Λιμενικό. Στο μεταξύ, στη Λέσβο εντοπίστηκαν 24 άτομα. Έπειτα από καταδίωξη συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητή στη Λέσβο, ενώ συνελήφθη και 57χρονος αλλοδαπός στην Αλεξανδρούπολη.

Το βράδυ της Τετάρτης, περιπολικό πλοίο του Λιμενικού ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου Λέσβου, εντόπισε πνευστό ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ελληνικές ακτές. 

Πραγματοποιήθηκαν φωτεινά και ηχητικά σήματα, με τον χειριστή του ταχυπλόου να μη συμμορφώνεται και να προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη από τη βοηθητική λέμβο του περιπολικού πλοίου του Λιμενικού και στη συνέχεια ακινητοποίηση του ταχυπλόου και σύλληψη του 22χρονου διακινητή.

Στο σκάφος επέβαιναν επιπρόσθετα είκοσι τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια σε χώρο καραντίνας Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Καρά Τεπέ «Μαυροβούνι».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε, όπως επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο  που βρέθηκε στην κατοχή του διακινητή.

Διάσωση 38 ατόμων νότια της Γαύδου

Το βράδυ της Τετάρτης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 17,5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Για την περιοχή απέπλευσε αμέσως Ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με τριάντα οκτώ αλλοδαπούς. 
Οι προαναφερθέντες μετεπιβιβάστηκαν στο Ν/Γ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιοχώρας. Από εκεί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Σήμερα συνελήφθησαν δύο εκ των τριάντα οκτώ αλλοδαπών, ηλικίας 21 και 18 ετών, για παράβαση του Ν.3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του Ν. 4251/2014 «Διευκόλυνση» και των άρθρων 45 Π.Κ. «Συναυτουργία» και 306 Π.Κ. «Εκθεση».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Σύλληψη 57χρονου αλλοδαπού στην Αλεξανδρούπολη 

Στη σύλληψη 57χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Έξι κατηγορούμενοι ένοχοι για την τραγωδία - Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία. ...

Το ξέσπασμα συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι: Φώναζαν, πέταξαν καρέκλες (Videos&Photos)

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου. Στο άκουσμα των ποινών για τους έξι που κρίθηκαν ένοχοι για την ...

Φόρτωση άρθρων...