Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Λήμνος: Νεκρός εντοπίστηκε Αμερικανός χειριστής ιστιοπλοϊκού

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Αμερικανού, ο οποίος το πρωί είχε εκπέμψει σήμα σήμα κινδύνου από το ιστιοπλοϊκό που βρισκόταν, στην περιοχή του Άη Στράτη, στα 18 ναυτικά μίλια νότια της Λήμνου.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις του Λιμενικού, όπου διαπίστωσαν πως ο χειριστής δεν βρισκόταν στο σκάφος και έτσι, ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Ο Αμερικανός εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λήμνου, περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού και ξεκίνησε η μεταφορά του στο νησί του βορείου Αιγαίου.

Επειδή στο σήμα SOS έφτασε και στο τουρκικό Λιμενικό, οι Τούρκοι έστειλαν σκάφη, δεσμεύοντας και με navtex την περιοχή γύρω από τον Άη Στράτη. Έπειτα από συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου χειριστή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Απόπειρα αυτοκτονίας από βασικό κατηγορούμενο – Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Βασικός κατηγορούμενος 31 ετών, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος μαζί με άλλους τρεις εκ των 67 συλληφθέντων, ενώ είκοσι αφέθηκαν ελ...

Δημήτρης Κόκοτας: Τα πρώτα ευχάριστα νέα για τον αγαπημένο τραγουδιστή - «Αναπνέει μόνος του»

Τα νέα είναι ευχάριστα για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος από την 28η Μαρτίου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» έπειτα από έμφραγμα και...

Φόρτωση άρθρων...