Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο «κύριος Λύσανδρος» του Au Revoir

Ο ιδιοκτήτης του ιστορικού ποτάδικου που βρισκόταν στην οδό Πατησίων πέθανε σε ηλικία 84 ετών

Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου, ο ιδιοκτήτης του θρυλικού μπαρ Au Revoir που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 136.

Ο Λύσανδρος Παπαθεοδώρου υπήρξε ένα από τα πιο εμβληματικά και αγαπητά πρόσωπα της Αθήνας και με τον θάνατό του κλείνει μία ολόκληρη εποχή.

Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του Θεόδωρο, που πέθανε το 2019, έφτιαξαν το μπαρ που έμελλε να γράψει ιστορία στην νυχτερινή Αθήνα. Νονός του εγχειρήματος ήταν ο αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος.

Το μπαρ που ιδρύθηκε το 1957 -ήταν ίσως το πρώτο μπαρ της Αθήνας- και φιλοξένησε χιλιάδες Αθηναίους αλλά και ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του κόσμου, ανάμεσά τους και τον Φρανκ Σινάτρα.

«To Au Revoir απόψε θα μείνει κλειστό. Καλό ταξίδι στο φως», αναφέρει μία λιτή ανάρτηση που ανέβηκε στον λογαριασμό του μπαρ στο Facebook.

 

 

lisandros

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές: Διαφορετικές εστίες στον Ασπρόπυργο – Κατάσβεση στους Δελφούς

Διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στη θέση Σοφό Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες πυρκαγιάς σε οικοπεδικούς χώρους στο Σοφό Ασπροπ...

Φονικό στο Μαρούσι: Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο κέντρο - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το φονικό που έγινε στο Μαρούσι τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 23χρονος που έπεσε νεκρός δεν βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο. Ο δράστης του φονι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, γιορτάζουν οι: Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα Πάγκαλος

Φόρτωση άρθρων...