Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Λύθηκε το μυστήριο με τον απόκοσμο ήχο στη Θεσσαλονίκη (Photos)

Μετά από έξι εβδομάδες ανησυχίας λύθηκε με τον απόκοσμο ήχο στη Θεσσαλονίκη. Ο περίεργος ήχος που ακούγεται τα ξημερώματα στην περιοχή των Μετεώρων Πολίχνης έχει προκαλέσει αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Μηχανισμός σε δεξαμενή της Πολίχνης προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο δύο χιλιομέτρων μακριά

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα συνεργεία της ΕΥΑΘ διερευνούν το θέμα ήδη από την περασμένη Παρασκευή. Κλιμάκια με ειδικό επιστημονικό προσωπικό πραγματοποίησαν σήμερα τις πρωινές ώρες ελέγχους και δοκιμές σε δίκτυα και εγκαταστάσεις σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το σημείο έντασης του θορύβου στα Μετέωρα, για να διαπιστωθεί ότι μηχανισμός σε δεξαμενή της Πολίχνης προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο δύο χιλιόμετρα μακριά.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, ότι δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή, ενώ ούτε και ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της. «Η ΕΥΑΘ θα συνεχίσει τις δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ. Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, κλιμάκιο της ΕΥΑΘ μετέβη στο σημείο με στόχο να ανιχνεύσει την πηγή του ήχου.

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση κλιμακίων της ΕΥΑΘ στην περιοχή του υδραγωγείου με τις έρευνες να συνεχίζονται για την πηγή προέλευσης του θορύβου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, ακούγεται εντός των σπιτιών τους και πολλοί δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Η αυτοψία τους οδηγεί μέσα στο υδραγωγείο όπου ο ήχος είναι έντονος και υπάρχει τρανταγμός στο έδαφος. Ωστόσο, φάνηκε από τις χθεσινές έρευνες ότι εντοπίστηκε το πρόβλημα από την ΕΥΑΘ.

 Λύθηκε το μυστήριο με τον απόκοσμο ήχο στη Θεσσαλονίκη

Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως εντοπίζεται η πηγή του ήχου, σύμφωνα με το thesstoday.

Το συνεργείο πραγματοποίησε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

«Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή δύο χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος, καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα», ανέφερεαν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.

 Λύθηκε το μυστήριο με τον απόκοσμο ήχο στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διαβόητος αρχηγός τουρκικής συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα μετά από συνεργασία ΕΥΠ - τουρκικών Αρχών

Συνελήφθη στην Αθήνα ο αρχηγός της διαβόητου κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras», η βάση του οποίου βρίσκεται στα Αδανά της Τουρκίας. Η σύλληψη έγινε στους Αμπελόκηπους. ...

Καιρός: Από... τύχη θα έχουμε «μόνο» 36άρια τις επόμενες ώρες - Ποιο φαινόμενο μας σώζει

Η Ελλάδα θα μπει σε ακραίο καύσωνα τις επόμενες ώρες με τις θερμοκρασίες να προσεγγίζουν... Ιούλιο, ωστόσο η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη! Σύμφωνα με τον μετεωρο...

Φόρτωση άρθρων...