Τρίτη
24 Μαρτίου 2026

Συναγερμός στη Μαγνησία για πιθανό κρούσμα ευλογιάς των προβάτων

Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαγνησία για τη διερεύνηση πιθανού κρούσματος ευλογιάς προβάτων. Το κρούσμα που ερευνάται εντοπίστηκε στην περιοχή των Καναλίων.

Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα δείγματα και μέχρι το απόγευμα αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ταχυδρόμου».

Μιλώντας στην τοπική εφημερίδα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας, ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κρούσματος, αλλά μέχρι να «επιβεβαιωθεί από τα αρμόδια εργαστήρια, δεν μπορούμε να πανικοβάλλουμε τον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται σε αναβρασμό. Λίγους μήνες μετά την πανώλη, από την οποία η περιοχή της Μαγνησίας κατάφερε να βγει «καθαρή», μπαίνουν ξανά σε διαδικασίες… καραντίνας.

Η ευλογιά, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μαγνησίας, Γιώργος Τερζάκης, είναι πολύ πιο βαριά νόσος από την πανώλη και μένει στα ζώα για περίπου ένα εξάμηνο.

Στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όπου είχαν επιβεβαιωθεί κρούσματα ευλογιάς, τα ζώα έχουν ήδη θανατωθεί, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σε Κόρινθο και Μαγνησία εφόσον αύριο οριστικοποιηθεί το κρούσμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βουλιαγμένη: Βρέθηκαν φιάλη οξυγόνου και βατραχοπέδιλο στο «Πηγάδι του Διαβόλου»

Φιάλη οξυγόνου, βατραχοπέδιλο και σκούτερ βρέθηκαν στο δεύτερο Λιμανάκι Βουλιαγμένης. Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε βάθος 30 μέτρων και αφορούσαν σε μία φιάλη οξυγόνου, ένα βατραχο...

Φόρτωση άρθρων...