Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μαίνεται η φωτιά στη Νάξο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις (Videos&Photos)

Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στη Νάξο με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να προσπαθούν να οριοθετήσουν τη φωτιά, που ξεκίνησε από την Κεραμωτή το μεσημέρι. 

Η πορεία της πυρκαγιάς και ο στροβιλισμός που έχει κάνει, είναι αυτή που έχει προβληματίσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς ξεκίνησε από την Κεραμωτή, πέρασε από τον Κόρωνο, λίγο πιο βόρεια και έπειτα κινήθηκε νότια και έφτασε στις Σίφωνες.

Εκεί υπάρχει, πλέον, το μοναδικό ενεργό μέτωπο (το άλλο από Σταυρό προς Απείρανθο έχει αντιμετωπιστεί και δεν ανησυχεί), όπου έχει πέσει και το μεγαλύτερο βάρος πυρόσβεσης. 

Το ζήτημα που δημιουργείται αφορά στις συχνές αναζωπυρώσεις, οι οποίες προκύπτουν όταν τα αεροσκάφη απομακρύνονται για να ανεφοδιαστούν. 

Στο πύρινο μέτωπο έχουν φτάσει και επιχειρούν, πέραν των αρχικών δυνάμεων, 12 άτομα της πρώτης ειδικής μονάδας δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), τα οποία έφτασαν στο νησί με ελικόπτερο από την Ελευσίνα. 

Το ελικόπτερο συνεχίζει, μετά τις μεταφορά τους, στην επιχείρηση κατάσβεσης.   

Στο μεταξύ, οι φλόγες έκαψαν νωρίτερα κολώνες της ΔΕΗ, με συνέπεια να σημειώνονται διακοπές ρεύματος σχεδόν στο σύνολο της ορεινής Νάξου (από Χαλκί έως Απόλλωνα). Λόγω του ανέμου, ο καπνός έφτασε έως και το Καστράκι, στα νοτιοδυτικά του νησιού. 

Η κινητοποίηση των δυνάμεων ήταν εξαρχής μεγάλη, καθώς επιχειρούν και τα πέντε πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει η Νάξος, ενώ έφτασαν άλλα τρία οχήματα με 8 πυροσβέστες από την Σύρο με το πλοίο της γραμμής. Από αέρος συνδράμουν, από Ελευσίνα και Αγχίαλο, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων ενημερώνει τους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κατεύθυνσή  προς την Μονή και την Απείρανθο καθώς και προς τον Σταυρό της Κεραμωτής

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή στην ορεινή Νάξο. 

Μαίνεται η φωτιά στη Νάξο
Νάξος: Μεγάλη φωτιά στην Κεραμωτή

 

Νάξος: Μεγάλη φωτιά στην Κεραμωτή
Νάξος: Μεγάλη φωτιά στην Κεραμωτή

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους Νίκος Μιχαλολιάκος, θα ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, ...

Φόρτωση άρθρων...