Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Λέσβο και Γρεβενά – Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Δαδιά

Μαίνονται οι φωτιές σε Λέσβο, Γρεβενά και Δαδιά Έβρου για ακόμα μία ημέρα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μεγάλη μάχη για την κατάσβεσή τους.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις προαναφερθείσες περιοχές δεν ευνοούν τον αγώνα των πυροσβεστών, καθώς από τη μία ο καύσωνας και από την άλλη οι ισχυροί βοριάδες ολοένα και δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Ενεργό το μέτωπο στη Λέσβο

Ενεργό παραμένει το βόρειο μέτωπο της φωτιάς στη Λέσβο. Είναι σε δύσβατη περιοχή και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. 
Σχετικά με την αναζωπύρωση της φωτιάς που υπήρξε εχθές στο νησί και οδήγησε στην προληπτική εκκένωση του χωριού Βρίσα, ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε ότι έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της.

Χωρίς ενεργό μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν οκτώ μέρες στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν έχει φλόγα ούτε ενεργό μέτωπο και δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά καπνός.
Παρόλα αυτά συνεχίζονται τα χωματουργικά έργα στο έδαφος, η επιτήρηση και η διαβροχή από έδαφος και αέρα, ενώ όλες οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σε εξέλιξη η φωτιά στα Γρεβενά – Απειλεί τη Βάλια Κάλντα
Σε εξέλιξη παραμένει επίσης από το Σάββατο η φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Τσακατούρα, στα Γρεβενά απειλώντας το οικοσύστημα της Βάλια Κάλντα.

Κρήτη: Πυρκαγιά και στο Βραχάσι Λασιθίου

Συγκεκριμένα, ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βραχάσι Λασιθίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, είναι κοντά στο οικισμό χωρίς να τον απειλεί. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και σύντομα αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο. 

Επιχειρούν 35 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα και συνδρομή από υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην εθνική Πύργου - Κυπαρισσίας: Νταλίκα συνέτριψε ΙΧ - Ένα βρέφος 12 μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι στους 4 νεκρούς του τροχαίου

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, στο ύψος της Ελαίας. Tο σοκαριστικό τροχαίο που προκάλεσε μια νταλίκα, έκο...

Σφοδρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ έφερε τούμπες και τυλίχθηκε στις φλόγες – Τραυματίστηκε ο οδηγός

Σφοδρό τροχαίο σημειώθηκε στον δρόμο προς το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στα Λουκίσια το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός και να μεταφερθεί στο νοσοκομεί...

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Έμειναν κενές συνολικά 460 θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές

Το μεγαλύτερο πλήγμα σε ό,τι αφορά τις κενές θέσεις δέχονται οι Στρατιωτικές Σχολές από τις Πανελλήνιες Eξετάσεις. Συγκεκριμένα, στις Στρατιωτικές Σχολές, αν και ο αριθμός των ε...

Φόρτωση άρθρων...