Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

Ελλάδα
Tags: φωτιές

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει δάσος, σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες για τρίτη ημέρα στη Δυτική Αττική. Λίγο μετά τις 11 το πρωί οι κάτοικοι στον οικισμό Κανδήλι στα όρια των δήμων Μάνδρας και Μεγάρων, αλλά και όσοι βρίσκονται στη λεωφόρο Καταδρομών, έλαβαν μήνυμα από το 112 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς τα Μέγαρα. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης έκανε μέσω του Σκάι 100,3 έκκληση ώστε να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στην περιοχή, καθώς, όπως είπε, όπως είναι τώρα τα πράγματα η φωτιά δεν μπορεί να τιθασευτεί.

«Δυσκολεύει η κατάσταση από το πρωί, ήταν πίσω από το Κανδήλι η φωτιά, τώρα καίει δάσος, από το πρωί ένα σινούκ δεν μπορεί να τιθασσεύσει τη φωτιά- ελπίζω να έρθουν κι άλλα μέσα. Πλησιάζει προς τους οικισμούς της Νέας Περάμου. Προς το παρόν εκκενώνουν προς Νέα Πέραμο, όπου έως τώρα δεν κινδυνεύει η Νέα Πέραμος. Να έρθουν εναέρια. Έχει ακόμη ισχυρούς ανέμους. Ο δήμος συνδράμει με όσες δυνάμεις έχει. Η φωτιά ήρθε από τη Μάνδρα, στέλναμε ενισχύσεις από το πρωί, μετά τα πήραμε στη δική μας περιοχή γιατί πέρασε η φωτιά και στα δικά μας όρια, είπε χαρακτηριστικά στον Σκάι 100,3 ο δήμαρχος Μεγάρων Γρ.Σταμούλης.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Ρόδο

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όπως γνωστοποιήθηκε και από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς, ορεινού όγκου Προφήτη Ηλία (Ξεν/χειο Ελαφος).

Στην περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα πέντε πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη προκειμένου να παράσχουν βοήθεια εφόσον απαιτηθεί.

Επιτάσσονται όλες οι υδροφόρες και τα μηχανήματα έργων.

Με ανακοίνωσή του, επίσης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης  γνωστοποίησε πως επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, είπε: «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι δύο τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς. Αυτήν την ώρα εκκενώνονται τρεις οικισμοί, οι οικισμοί Ελαιούσα, Δημιλιά και Σάλακος καθώς και ο ορεινός όγκος του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται ξενοδοχείο».

Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι αυτήν την ώρα επιχειρούν 6 ενάερια μέσα. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει επίταξη μηχανημάτων και υπογράμμισε την ανάγκη τα πτητικά μέσα να ενισχυθούν περαιτέρω.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...