Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μακελειό στη Γλυφάδα: Μυστήριο με το κίνητρο του Αιγύπτιου – Οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα όπλα

Ελλάδα

Στο σπίτι του 76χρονου μακελάρη στους Πεταλιούς εκτιμούν στελέχη της ασφάλειας πως έκρυβε τα όπλα, ο δράστης της τριπλής ανθρωποκτονίας μέσα σε γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας στη Γλυφάδα. Όπως διαπιστώθηκε, τα όπλα, ήταν παλιά και δεν ήταν δηλωμένα.

Η κοντόκαννη καραμπίνα, είχε υποβληθεί και σε μετασκευές, καθώς είχε κοπεί η κάνη της και το κοντάκι είχε μετατραπεί σε πιστολοειδή λαβή.

Το περίστροφο είναι αρκετά πιο παλιό, ίσως και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στην διάθεση τους στελέχη της ασφάλειας, ο «Άρης» τέσσερις ημέρες πριν εκτελέσει τα τρία άτομα ενδέχεται να είχε πραγματοποιήσει ταξίδι τους Πεταλιούς και να μετέφερε τα όπλα στην Αθήνα.

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές

Σε αντιδιαστολή με την πρώτη εικόνα που είχαν σχηματίσει τα στελέχη της ασφάλειας και παρουσίαζαν τον δράστη ως έναν απλό επιστάτη, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο «Άρης», ήταν άτομο απολύτου εμπιστοσύνης της ενιαίας οικογένειας και μετά τη διαμάχη που είχαν, πήρε το μέρος του αδελφού Καρνέση. Ήταν ο «άνθρωπος για όλες τις δουλειές» του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, στον οποίο ανέθεταν διάφορες δουλειές.

Ο 76χρονος μακελάρης, είχε αυξημένες αρμοδιότητες και δικαιώματα μέσα στην οικογένεια και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της. Διόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε, ότι είχε τοποθετηθεί ως μέλος διοικητικών συμβουλίων, σε δύο εταιρίες της οικογένειας και διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία από τον οποίο έχει διακινηθεί 1.500.000 ευρώ και ένας ακόμη στην Ελλάδα με δικές του καταθέσεις 500.000 ευρώ.

Είχε λάβει την αποζημίωσή του

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας της Μαρίας Καρνέση, ο 76χρονος δράστης είχε απολυθεί στις 31 Μαρτίου 2023 λαμβάνοντας αποζημίωση 74.862 ευρώ, ενώ ποτέ δεν του είχε παραχωρηθεί κάποιο σπίτι στην Γλυφάδα, ενώ αυτό που διέμενε δεν ανήκε στην Μαρία Καρνέση ή στην εταιρεία. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα φέρεται να ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Καρνέση. Αυτή η αναφορά φαίνεται να καταρρίπτει ότι ως κίνητρο των δολοφονιών ήταν η εκδίωξή του από το σπίτι που διέμενε, με το κίνητρο να παραμένει ακαθόριστο και διερευνάται. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θα προβούν σε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν επικοινωνίες του δράστη, από τις οποίες δεν αποκλείουν να προκύψουν στοιχεία που μπορεί να αναδείξουν κίνητρο, ίσως και ηθικό αυτουργό.

Ο λογαριασμός «διακίνησης» 1,5 εκατ. ευρώ

Πηγές που προέρχονται από το περιβάλλον των θυμάτων, αναφέρουν ότι ο 76χρονος διατηρούσε λογαριασμό με συνδικαιούχο την αδερφή του σε τράπεζα της Ελβετίας. Από αυτόν έχει διακινηθεί 1.500.000 ευρώ, ενώ στο ίδιο υποκατάστημα υπάρχουν εταιρικοί λογαριασμοί των ναυτιλιακών επιχειρήσεων της οικογένειας Καρνέση. Αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένο λογαριασμός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, έχει καταθέσεις ύψους 1.500 ευρώ, ενώ σε άλλο λογαριασμό τράπεζας στην Ελλάδα, υπάρχουν καταθέσεις ύψους 500.000 ευρώ.

Σε αυτόν τον λογαριασμό κατατέθηκαν τα χρήματα που εισέπραξε ως αποζημίωση, μετά την απόλυσή του. Τα συγκεκριμένα ποσά και κυρίως αυτά που διακινήθηκαν από τον λογαριασμό της Ελβετίας γεννούν ερωτήματα ως προς την προέλευση και τον σκοπό που διακινήθηκαν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης. Οι αστυνομικοί αναμένεται να προβούν και σε άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να ερευνήσουν λογαριασμούς και καταθέσεις του δράστη, όπως και τυχόν «ύποπτα» εμβάσματα-καταθέσεις, που δεν δικαιολογούνται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στη Μανωλάδα: Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 56χρονο δικυκλιστή - Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό συνέβη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Μανωλάδα στην θέση «Παλαιοσταφίδα». Σύμφωνα με το patrisnews, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το δυ...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Φόρτωση άρθρων...