«Δεν αναμένεται καμία αλλαγή στο υπάρχον πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση τροποποίησης ούτε στο κλείσιμο ούτε στο άνοιγμα των σχολείων», επεσήμανε η υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός επικαλούμενη τις οδηγίες των ειδικών, δεν συντρέχουν λόγοι να κλείσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα.

 Η Ζέττα Μακρή δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια».

Σχετικά με το αν θα πρέπει να πραγματοποιούνται οι σχολικές εκδρομές, διευκρίνισε ότι αυτό το αποφασίζουν οι σχολικές μονάδες. «Το υπουργείο έχει μετατρέψει σε πολιτικές αποφάσεις τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες αφορούν τη μετακίνηση μαθητών αλλά και του ενήλικου πληθυσμού. Οι οδηγίες αυτές όταν εφαρμόζονται και τηρούνται τα μέτρα, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος», πρόσθεσε η υφυπουργός Υγείας.