Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Μαφιόζικη εκτέλεση: Γάζωσαν τον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά - Και τον έκαψαν μέσα στο αυτοκίνητό του, διέφυγαν με μοτοσυκλέτα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία για εγκληματική ενέργεια με θύμα έναν άνδρα. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός έπειτα από πυροβολισμό και απανθρακωμένος στο αυτοκίνητό του στη Μάνδρα.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο κρεάτων στην περιοχή των Μεγάρων. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι διέφυγαν με μηχανή.

Οι δράστες σκότωσαν με 15 σφαίρες τον επιχειρηματία μέσα στο αυτοκίνητό του. Το όχημα βρέθηκε στην οδό Αγίας Αικατερίνης και στο σημείο επιχείρησαν πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας, βρέθηκαν- δίπλα από το καμένο όχημα- κάλυκες και ένα καλάσνικοφ, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά εντοπίστηκε ένα άλλο αυτοκίνητο καμένο, πιθανότατα των δραστών.

Άγνωστοι, έστησαν ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία τον οποίο αφού πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και τον σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ακολούθως έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν με προφανή στόχο να εξαφανίσουν κάθε ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτούς.

Η δολοφονία έγινε σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το σπίτι του επιχειρηματία και εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του και είχαν καταγράψει τη ρουτίνα των μετακινήσεών του. 

Ποιο ήταν το θύμα 

Το θύμα είναι ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο κρεάτων, ενώ κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί και στα διοικητικά ποδοσφαιρικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία είχε πέσει θύμα δολοφονίας, το 2018. Η γυναίκα είχε εντοπιστεί νεκρή, με τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, στην αυλή του σπιτιού της, στη Μάνδρα.

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης της δολοφονικής επίθεσης είναι ότι έκαψαν επί τόπου το αυτοκίνητο και το θύμα τους, που δεν αναγνωρίζεται για να μην ρισκάρουν να αφήσουν ίχνη. 

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι διέφυγαν με μηχανή. Το όχημα βρέθηκε στην οδό Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα και στο σημείο επιχείρησαν πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν, δίπλα από το καμένο όχημα, κάλυκες ενώ εντός του οχήματος, εντοπίστηκε καλάσνικοφ το οποίο εκτιμάται ότι είναι το όπλο της δολοφονίας που πέταξαν οι δράστες μετά την εκτέλεση. Λίγα μέτρα πιο μακριά εντοπίστηκε ένα άλλο αυτοκίνητο καμένο, πιθανότατα των δραστών.

Μάνδρα: Βρέθηκε απανθρακωμένο άτομο μέσα σε αυτοκίνητο
Μάνδρα: Βρέθηκε απανθρακωμένο άτομο μέσα σε αυτοκίνητο

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...